MENIU

Încă o victimă a caniculei: I s-a făcut rău şi a leşinat pe stradă. Avertismentul medicilor

Un ieşean în vârstă de 75 de ani a fost dus la spital, vineri, de un echipaj al Ambulanţei, după ce, din cauza temeperaturilor caniculare, i s-a făcut rău şi a leşinat în stradă.

"Un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a intervenit în cursul acestei zile (vineri-n.r.) pentru a salva un bătrân căzut în stradă. În urma prăbuşirii, bărbatul a suferit răni la nivelul capului. El a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la spital pentru investigaţii suplimentare", a declarat Neculai Pralea, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

În cursul zilei de vineri, un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, din localitatea Valea Satului, a murit la scurt timp de la internarea în spital. El a fost găsit de nişte căruţaşi zăcând inconştient la marginea unui câmp. Un alt bărbat, din Vlădeni, în vârstă de 67 de ani, se află în comă profundă după ce, la rândul său, a ignorat avertismentele specialiştilor şi s-a expus la soare. Ambii bărbaţi aveau temperaturi corporale de 42 de grade Celsius, scrie Agerpres.

Având în vedere avertizarea meteorologică de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi pentru perioada 4-5 august, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, a anunţat vineri că va aplica o serie de măsuri specifice din domeniul asistenţei sociale destinate unor categorii de persoane defavorizate, cu risc major de îmbolnăvire.

Astfel, în atenţia reprezentanţilor municipalităţii se află aproximativ 1.500 de persoane. Pentru unele dintre acestea, municipalitatea oferă sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, în funcţie de solicitarea înregistrată prin linia telefonică de urgenţă, plata produselor fiind suportată de beneficiar.

Mai multe articole despre:
medici bătrâni canicula