MENIU

Încă o lună până când justiția din Franța va lua o decizie în cazul prințului Paul al României - Are de executat peste 3 ani de închisoare

Mai durează cel puțin o lună până când justiția din Franța va lua o decizie în cazul prințului Paul al României. Magistrații din Hexagon au amânat încă o dată decizia în procesul în care autoritățile de la noi cer extrădarea lui Paul al României în dosarul Ferma Băneasa.

Magistrații francezi decid peste o lună dacă Prințul Paul va fi extrădat în România. El a fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocerii ilegale a Fermei Băneasa. Autoritățile române au solicitat să fie adus în țară, ca să își execute pedeapsa.

După aproape trei luni petrecute într-o închisoare din Paris, prințul Paul al României a fost eliberat în septembrie. Acesta a fost plasat sub control judiciar de judecătorii Curții de Apel din capitala Franței. Cererea privind extrădarea sa în România va fi judecată pe 9 noiembrie.

Acesta a fost dat în urmărire internațională, în baza unui mandat european de arestare, și a fost arestat la o cafenea din Paris, la sfârșitul lunii iunie acest an. A a fost prins pe 27 iunie, într-o cafenea din capitala Franței, la șase luni de la condamnarea sa.

Mai multe articole despre:
paul al romaniei liber cerere extradare amanare