MENIU

Încă 57 de cazuri NOI de coronavirus în China. Teama de un al doilea VAL, tot mai persistentă

Veștile proaste continuă să vină din China, țară care a raportat, astăzi, 57 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19, cel mai mare număr cotidian din aprilie, ceea ce întăreşte și mai mult temerile privind un al doilea val epidemiologic în ţara unde a izbucnit primul focar de coronavirus din lume, la finalul lunii decembrie a anului trecut, relatează Agerpres.

Noul focar de contaminare a fost detectat în sudul Beijingului, la piaţa Xinfadi, care vinde în special carne, peşte şi legume. Descoperirea a dus la izolarea a 11 zone rezidenţiale din împrejurimi.

Ministerul chinez al Sănătăţii a precizat că din cele 57 de noi cazuri, 36 sunt infecţii locale înregistrate în capitală.

Alte două cazuri locale au fost raportate în provincia Liaoning (nord-est). Oficiali locali au declarat că aceste persoane au fost în contact cu noii pacienţi înregistraţi în capitală.

Autoritățile sunt în alertă, ca dovadă sute de poliţişti şi membri ai poliţiei paramilitare, dintre care mulţi purtau măşti de protecţie şi mănuşi, au fost văzuţi, sâmbătă, de jurnalişti ai AFP, în apropiere de piaţa Xinfadi.

Două piețe și nouă școli și grădinițe din zonă au fost închise, iar vizitele în capitală ale grupurilor venite din alte provincii au fost suspendate începând de ieri. În plus, reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare a fost amânată nu se știe încă până când.

Un reprezentant al pieţei Xinfadi a declarat pentru ziarul local Beijing News că virusul a fost detectat pe mese folosite la tăierea somonului importat.

Ca urmare, autorităţile sanitare au dispus o inspecţie la nivelul întregului oraş, vizând carnea proaspătă şi congelată, carnea de păsări de curte şi peştele, în supermarketuri, depozite şi restaurante.

Restul cazurilor confirmate anunţate, astăzi, sunt persoane revenite în China din străinătate, spun reprezentanți ai Ministerului Sănătății, citați de Agerpres.

Mai multe articole despre: