MENIU

În România încă se fură de foame! Situația disperată a unei femei cu doi copii, din Iași

În România încă se fură de foame! Situația disperată a unei femei cu doi copii, din Iași

Vin date îngrijorătoare din interiorul instanțelor de judecată! Acestea schițează o imagine tristă a țării noastre: încă mai apar cazuri ale unor români nevoiți să fure de foame. Este și situația disperată în care a ajuns o femeie din Iași.

Judecătorii au iertat o ieșancă acuzată de furt, convinși că aceasta a furat doar de nevoie și că este dornică să se îndrepte. Nu la fel de convinși au fost însă procurorii care au făcut apel împotriva sentinței. Femeia a fost trimisă în judecată pentru două furturi eșuate.

În seara zile de 20 februarie 2022, ea a intrat într-un magazin dintr-un complex comercial. Au luat două geci, dar a fost oprită la ieșire de un agent de securitate. Perejudiciul de 400 de lei a fost recuperat în totalitate.

A doua tentativă de furt a fost comisă trei luni mai târziu. De această dată, femeia a intrat într-un supermarket și a încărcat căruciorul cu diverse produse în valoare de peste 1700 de lei și a ieșit fără să plătească. După doar câțiva metri, însă, femeia a fost oprită de un agent de securitate.

În fața instanței, aceasta a explicat că are doi copii de 11 și 12 ani, ambii cu probleme medicale și că se mutase în oraș tocmai pentru ca ambulanța să ajungă mai ușor. Procurorii au cerut condamnarea femei la închisoare cu suspendarea executării. Magistrații și judecătoria au apreciat, însă, că o astfel de măsură ar fi exagerată, așa că au dispus renunțarea la aplicarea pedepsei față de femeie.

Curtea de apel urmează să decidă, însă, întrucât parchetul de pe lângă judecătorie a declarat apel împotriva sentinței.

Dimensiunea dezastrului social. Sărăcia, „închisoarea” din care puțini români au șansa să scape

Mai multe articole despre:
furt foame iasi