MENIU

În plină caniculă, ÎPS Teodosie a oficiat o slujbă de invocare a ploii pe câmpurile din Constanța. Cum sună rugăciunile speciale

În contextul unui cod galben de caniculă care afectează județul Constanța, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a condus joi o slujbă specială de invocare a ploii pe un câmp din apropierea localității Lumina. Însoțit de un sobor de preoți și credincioși, ierarhul a făcut rugăciuni pentru a cere milă de la Dumnezeu în fața secetei severe care a lovit regiunea Dobrogei.

ÎPS Teodosie se roagă pentru ploaie

În ultimele săptămâni, absența ploilor a afectat grav culturile agricole, iar locuitorii din zonă se tem că rezervele alimentare pentru iarnă vor fi considerabil reduse. În cadrul slujbei, ÎPS Teodosie a subliniat că seceta este percepută ca o pedeapsă pentru greșelile oamenilor, menționând că relația omului cu natura este profundă și interdependentă.

„Seceta este o consecință a păcatelor noastre,” a declarat Arhiepiscopul, adăugând că „atunci când omul greșește, natura suferă.” Aceasta a fost explicația sa pentru necesitatea rugăciunilor de ploaie, o practică ce va fi intensificată anul viitor, începând chiar din luna februarie, pentru a preveni o nouă criză agricolă.

Locuitorii din zonă au participat cu speranță la ceremonie, rugându-se într-un glas alături de preoți pentru ca ploaia să vină și să salveze culturile afectate de secetă.