MENIU

În plin sezon estival, destinațiile de vacanță preferate ale românilor sunt sub coduri Covid

Ne facem bagajul, dar multe destinații preferate sunt sub incidența codurilor Covid. Foto arhivă

Vești noi pentru românii care vor să plece în vacanță. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat listele cu țările care prezintă risc epidemiologic. Printre ele se numără și două dintre destinațiile preferate de români. Grecia intră pe lista galbenă, iar Spania pe cea roșie. 

Grecia a trecut din zona verde în zona galbenă. Persoanele care vin din zona galbenă trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Sunt scutite de carantină acele persoane care au trecut prin infecția cu sars-cov-2, cele vaccinate și cele care au test negativ.

Chiar dacă vin dintr-o zonă aflată pe lista galbenă, copiii sub 3 ani sunt și ei scutiți de carantină. Din aceiași categorie fac parte și cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

O altă destinație de vacanță îndrăgită de români este Spania, care a intrat pe lista roșie. Cei nevaccinați care vin din țările incluse în zona roșie sunt nevoiți să stea în carantină, indiferent dacă prezintă sau nu un test PCR negativ.

Din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID, autoritățile catalane cer guvernului național revenirea la obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior.

Turiștii care vin din zona verde nu au nevoie de niciun fel de document.