MENIU

În Laslăul Mare, preotul părăseşte satul din cauza unei acuzaţii de agresiune

Preotul ortodox din Laslăul Mare îşi face bagajele şi îşi încheie socotelile cu satul. Picătura care a umplut paharul şi l-a determinat pe slujitorul Domnului să nu mai privească înapoi este o acuzaţie de agresiune.

Preotul este învinuit că ar fi bătut o profesoară. Bărbatul în sutană susţine că e nevinovat, iar păcatul, chiar dacă l-ar fi săvârşit, a fost iertat de dăscăliţă. Degeaba însă. Preotul e decis să nu mai intre la slujba de duminică. Cel puţin nu în Laslăul Mare.

Agresiunea s-ar fi petrecut acum câteva zile când, într-un moment de furie, preotul Ciprian Cismaş ar fi îmbrâncit-o pe dăscăliţa de matematică de la şcoala din sat. Neînţelegerile dintre cei doi persistă de ceva vreme, iar acuzaţiile reciproce au curs cu nemiluita. Dar de aici până la bătaie e un pas cam mare, spune preotul, care se declară nevinovat.

"Bineînţeles că n-am lovit pe nimeni. Nu am lovit pe nimeni. De fapt o afirmat că nu am lovit. Numai ei cred aşa de bunăcuviinţă", a explicat Ciprian Cismaş, preot ortodox.

Enoriaşii se feresc să comenteze ce nu au văzut cu ochii lor. Îşi dau toţi cu părerea, dar rămân rezervaţi în ceea ce priveşte incidentul cu profesoara.

"Sigur voi pleca. Deci voiam să plec, am depuse cereri de 5 ani să plec, şi acuma s-o nimerit treaba asta şi voi pleca oricum", a susţinut preotul.

Preotul se plânge că a ajuns să nu mai primească nici salariu, din cauza reclamaţiilor la adresa sa, trimise la Arhiepiscopie de oamenii care îl acuză că îşi atribuie foloase necuvenite.

Ca să rezolve problema, la Laslăul Mare s-a întrunit Consiliul Eparhial venit tocmai de la Alba-Iulia şi Târnăveni. Decizia a fost că preotul, de bunăvoie, dar silit, ar trebui să părăsească satul. Noroc că oricum vroia să plece din parohie. Interesant este faptul că dăscăliţa îl iartă pe preot şi, pe deasupra, îi doreşte numai bine.

"Suntem în Postul Mare şi nu mai comentăm. (...) Îi doresc tot binele din lume şi să îi dea Dumnezeu dânsului şi familiei lui numai bine şi numai succese", a spus profesoara
Mai multe articole despre:
conflict preot profesoară