MENIU

Impresionanta poveste de viață a celui care a fost geniul fizicii, Albert Einstein

Cine a fost Albert Einstein, cu adevărat, și care este povestea de viață a celui care a fost geniul fizicii Povestea sa de viață este prea puțin cunoscută publicului. Toată lumea a auzit de Einstein și despre marile sale realizări. Însă, prea puțin se știe despre cine a fost el cu adevărat și ce viață a avut marele geniu al omenirii.

Cine a fost Albert Einstein?

Albert Einstein s-a născut într-o familie de evrei, în orașul german Ulm, la data de 14 martie 1879. Și-a petrecut copilăria la Műnchen, unde tatăl și unchiul său au înființat o firmă de instalații de apă și de gaze.

Despre micul Albert Einstein se spune că a început să vorbească la vârsta de trei ani. Era un copil retras și prefera să se joace singur, decât să fie în preajma altor copii. A urmat cursurile unei școli catolice. Era un visător, iar în perioada liceului profesorii îl criticau des și îl subestimau, spunându-i că nu va realiza nimic în viață.

Sfaturi din vremea Imperiului Roman. Cele mai înțelepte maxime ce dăinuie de pe vremea romanilor:"Trebuie să mănânci ca să trăiești, nu să trăiești ca să mănânci"

Elevul Albert se implica mereu în discuții contradictorii cu aceștia, fiind o fire extrem de curioasă, agasându-i cu întrebări ce uneori păreau fără sens pentru cei din jur. Non sensul era însă doar pentru cei ce nu înțelegeau genialitatea lui.

În 1894 familia urma să se mute la Milano. Tânărul Einstein ar fi abandonat liceul fără să-și ia diploma de bacalaureat. Se spune că a convins un medic să-i elibereze un certificat fals, în care era trecut diagnosticul de surmenaj, ce necesita întreruperea studiilor.

Când a dorit să se înscrie la Institutul Politehnic din Zűrich, a fost nevoit să dea câteva examene, pentru a putea fi admis. Albert Einstein a picat aceste examene. Astfel, a decis că este nevoie să-și continue studiile liceale pentru a putea obține bacalaureatul și a continua studiile universitare. În anul 1896 a luat diploma de bacalaureat în Elveția. Tot în acel an a renunțat la cetățenia germană, pentru a scăpa de stagiul militar.

Cine a fost Albert Einstein și cum a evoluat viața sa

Ajuns student, Einstein și-a demonstrat inteligența și tenacitatea, obținând note bune. Însă nu și-a arătat de atunci genialitatea, dar era pasionat de știință, pe care o și studia în cadrul facultății.

În această perioadă a studiat și vioara, având-o ca profesoară chiar pe mama sa care i-a transmis fiului pasiunea pentru muzică, pasiune ce l-a însoțit toată viața.

În 1900, a absolvit facultatea, obținând diploma de profesor de matematică și fizică. A lucrat o perioadă ca suplinitor. A început să scrie articole științifice pe care le-a trimis unei reviste.

S-a îndrăgostit de o colegă de origine sârbă pe nume Mileva Maric. În anul 1901 li s-a născut o fiică, deși nu erau căsătoriți. Pentru discreție, aflându-se într-o perioadă cu preconcepții în ceea ce privește nașterea unui copil în afara căsătoriei, au decis să-și dea fetița spre adopție. După doi ani, în ciuda faptului că părinții nu erau de acord cu relația, cei doi au ales să se căsătorească. Urmând să mai aibă împreună încă doi fii.

A lucrat în cercetare

În 1902, Albert Einstein a început să lucreze la biroul de brevete din Elveția. A fost locul de muncă care l-a satisfăcut, ocupându-și timpul cu ceea ce îi plăcea și îl pasiona, cercetarea în domeniul fizicii. Aici, a elaborat teoria relativității restrânse, publicând un articol pe această temă în 1905.

Citeste continuarea pe Almanah Online

Mai multe articole despre:
Albert Einstein geniul fizicii curiozitati