MENIU

Imaginile dimineții vin de la Cluj. O dronă a surprins cerul și „pătura” de nori de la altitudini foarte mari - VIDEO

Imaginile dimineții vin de la Cluj. O dronă a surprins cerul și „pătura” de nori de la altitudini foarte mari. 

De regulă toamna, la finalul lunii octombrie, ceața este nelipsită din zona Clujului. Deasupra norilor imaginile sunt de o frumusețe răpitoare. Specialiștii explică faptul că apariția acestui fenomen este favorizat în zona depresionară și că oamenii de acolo sunt mai anxioși.

Ceața afectează economic orașul, mai ales că aeroportul are de cele mai multe ori zboruri anulate sau întârziate din cauza fenomenului. 

„Sunt studii care arată că luminozitatea redusă favorizează instalarea depresiei sezoniere. Această depresie se numește sezonieră tocmai pentru că apare în sezonul de iarnă din cauza luminozității reduse. Această reacție depresivă este foarte răspândită în țările din nordul Europei. Pentru Cluj-Napoca nu există astfel de studii, dar putem presupune că ceața favorizează depresii și o proastă dispoziție emoțională. Totuși, oamenii nu vin la cabinet pentru așa ceva. Dacă în nordul Europei tratamentul presupune expunerea de trei ori pe zi, câte 15 minute, la un ecran luminos, la noi oamenii așteaptă o zi însorită. Sau urcă pe Feleac. Eu prefer Bucureștiul pentru că acolo sunt mai multe zile cu soare”, a explicat Mircea Miclea.

Mai multe articole despre:
drona cluj nori