MENIU

Imagini terifiante! 10 tratamente barbare la care erau supuși pacienții cu boli psihice

Imagini terifiante! 10 tratamente barbare la care erau supuși pacienții cu boli psihice
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>
<p>Tratamente şocante</p>

Oamenii afectați de boli psihice nu au fost întotdeauna considerați vrednici de atenție și îngrijire. Chiar și în ultimii 100 de ani, afecțiuni precum epilepsia, schizofrenia, demența, stresul posttraumatic și tulburările de comportament ale copiilor erau tratate cu o cruzime șocantă. Imaginile din galeria foto dovedesc asta!

1. Băi forțate - Pacienţii erau forțați să facă astfel de băi, care durau cel puțin câteva ore. Dacă erau recalcitranți, pacienții erau legați pentru a nu se putea mișca și erau hrăniți cu forța de personalul spitalului. Băile aveau o temperatură cuprinsă între 33 și 37 de grade Celsius, pentru a se evita vătămarea pacienților. Însă pentru tratarea psihozelor maniaco-depresive se folosea apa rece, cu temperatura cuprinsă între 9 și 21 de grade Celsius, scrie incredibilia.ro.

2. Patul Utica, un dispozitiv sinistruÎn secolul al XIX-lea, acest dispozitiv (practic, o cușcă) era foarte des folosit acolo pentru imobilizarea pacienților cu boli psihice recalcitranți. Neputând să stea nemișcați, mulți au murit în urma atacurilor de panică și a stărilor de șoc.

3. Inducerea șocului insulinic - În 1927, doctorul Manfred Sakel a început să trateze dependenții de droguri și psihopații cu doze mici de insulină. Mai târziu, a crescut dozele, cauzând intrarea pacienților în șoc insulinic.

4. Scaunul tranchilizant - Scaunul era proiectat pentru a controla fluxul sanguin către creier, prin reducerea acțiunii musculare. Desigur, invenția doctorului Rush a fost un experiment ratat.

5. Terapia cu electroșocuri - Utilizată încă din secolul XVIII, electroterapia constă în aplicarea energiei electrice ca tratament medical. Terapia electro-convulsivă (TEC), cunoscută și ca „terapia cu electroșocuri” sau „terapia prin șoc”, este un tratament psihiatric prin care crizele sunt induse cu ajutorul electricității.

6. Terapia cu radiu - Pacienții erau tratați cu săruri de radiu, care erau adăugate în băi sau aplicate direct pe corp, extern și intern, prin toate orificiile, sau era aplicate pe tumoră printr-o incizie.

7. Diatermia, un alt mod de a distruge creierul - Diatermia constă în folosirea în scopuri terapeutice a căldurii generate electric. A fost o metodă precursoare a terapiei electro-convulsive și era considerată „laserul” acelor vremuri.

8. Scaunul rotitor pentru cei cu boli psihice - La fel ca în cazul hidroterapiei, acest tratament era folosit pur și simplu pentru a calma pacienții.

9. Trepanațiile - Trepanația este o procedură care se practică încă din preistorie și presupune găurirea craniului. Trepanația era o metodă extremă de tratare a bolilor mintale, inclusiv a paraliziei, spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Unii credeau că bolile psihice erau o consecință a posesiei demonice și că, prin crearea unei găuri, demonul ar ieși afară.

10. Lobotomia - Spre deosebire de trepanație, care încearcă să evite contactul cu creierul, lobotomiile erau practicate cu scopul de a întrerupe unele circuite din creier, despre care se credea că sunt cauza comportamentului obsesiv.

VEZI IMAGINILE ŞOCANTE ÎN GALERIA FOTO

Mai multe articole despre:
tratamente boli psihice