MENIU

Imagini şocante la un spital de psihiatrie din Iaşi: un pacient, bătut de o infirmieră

Imagini şocante surprinse la Spitalul de Psihiatrie Grajduri, din judeţul Iaşi. Un pacient a fost bătut cu sălbăticie de o infirmieră. Incidentul a avut loc în urmă cu un an, la sfârşitul lunii iunie, însă abia acum imaginile au fost făcute publice. Infirmiera fost concediată.

În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere ale spitalului se vede cum infirmiera îl bate pe pacient de mai multe ori. Aceasta îl loveşte în salon cu o mătură, apoi cu palmele peste cap şi faţă şi îl îmbrânceşte.

Bărbatul este lovit de către infirmieră şi în sala de mese, în baie, dar şi pe hol.

Infirmiera se apără şi spune că pacientul era recalcitrant şi că a trebuit să recurgă la acest gest deoarece acesta refuza să meargă la masă. În urma loviturilor primite, pacientul a avut nevoie de opt zile de îngrijiri medicale.

Parchetul a fost sesizat de managerul spitalului. În urma incidentului, femeia a cerut protecţia sindicatelor, însă, a fost destituită. La fel şi managerul care a făcut plângerea, din cauza unui conflict cu sindicatele, care nu erau de acord cu camerele de supraveghere.

"În perioada în care eram manager am făcut această plângere pe care o consider întemeiată. Nu este admisibil la ora actual să mai fie asemenea parctici în spitale şi cu toatea astea, din păcate, continuă", a declarat Sebastian Potomeanu, fostul manager al spitalului. "Nu ştiu cât pot fi demonstarate, dar la Grajduri încă mai continuă aceste practice. Am sesizat Poliţa, a început cercetările şi a timis dosarul mai departe. Văd că acum s-a ajuns la proces şi suntem citaţi mai mulţi medici din spital", a adăugat el.