MENIU

Imagini rare cu Elvis Presley, apărute după 60 de ani

La 42 de ani de la moartea lui Elvis Presley, site-ul realitatea.net publică imagini scanate de pe negativele originale din filmul Jailhouse Rock, una dintre cele mai bune pelicule ale "Regelui Rock"n"Roll-ului".

Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, la numai 42 de ani, însă muzica și filmele sale continuă să încânte și astăzi, la mai bine de patru decenii de la dispariția "Regelui".

Unul dintre cele mai importante filme în care a jucat Elvis Presley a fost Jailhouse Rock, al treilea al carierei sale cinematografice. Pelicula s-a turnat la studiourile MGM din Culver City, California, în perioada mai-iunie 1957 și a reprezentat un succes colosal pentru Elvis, care avea la acel moment 22 de ani.

Totuși, Presley a refuzat să participe la premieră, din cauza accidentului mortal în care a fost implicată una dintre partenerele sale, la trei zile după ce s-au terminat filmările.

Realitatea.net deține imagini extrem de rare, provenite de pe negativele originale, format 35 mm, care îl surprind pe Elvis Presley în cel mai important moment al filmărilor: când interpreta melodia care dă titlul filmului.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOGRAFIILE!

De altfel, această scenă, în care The King cântă Jailhouse Rock, a fost prima care s-a filmat și a rezultat ceea ce criticii de film consideră astăzi a fi cel mai important moment din istoria filmelor tip musical și, totodată, primul clip video muzical.

NOTĂ: Fotografiile cu Elvis Presley, scanate de pe negativele de 35 de mm, provin din colecția jurnalistului Cristian Otopeanu

 

Mai jos sunt secvenţe video din filmul Jailhouse Rock, în care Elvis Presley interpretează hitul acelui an

 

Cum a murit Elvis Presley

Noaptea dintre 15 şi 16 august 1977 avea să fie încă una în care Elvis Presley, cunoscut în ultimii ani de viaţă pentru dependenţa de medicamente şi de somnifere, nu reuşea să adoarmă.

La ora 00:00, s-a întors la Graceland, vila sa din Memphis, alături de logodnica Ginger Alden, după ce făcuse o vizită la dentist.

Două ore mai târziu, Elvis îl cheamă pe doctorul său ca să îi ceară alte medicamente. Era vorba despre calmante pentru durerile căpătate la dentist. A înghiţit câteva pastile de Dilaudid (analgezic a cărui acțiune este mai rapidă și de durată mai scurtă, comparativ cu morfina. Printre efecte: contractă musculatura netedă și deprimă respirația).

La ora 4:00 dimineaţa, Elvis îl trezeşte pe vărul său, Billy Smith, şi îi cere să joace racquetbal.

În jurul orei 5:00, Elvis merge la pian şi cântă câteva melodii gospel. Apoi, merge să se culce şi mai ia câteva pastile.

La ora 7:00, Elvis înghite alte medicamente care, în opinia lui, îl ajutau să se relaxeze şi să adoarmă.

În jurul orei 8:00, neputând să adoarmă, Elvis mai cere câteva pastile, aduse de mătuşa lui.

La ora 9:30, Elvis ia cartea "A scientific search for the face of Jesus" şi pleacă la baie. "Să nu adormi acolo!", i-a spus logodnica. "OK, nu o să adorm", a răspuns superstarul american.

La ora 13:30, Ginger Alden, logodnica lui Elvis, observă că acesta nu era în pat. Merge la baie, bate la uşă, nu răspunde nimeni, intră şi îl găseşte pe Elvis zăcând nemişcat, cu faţa în jos, în faţa toaletei. Speriată, Ginger Alden cheamă ambulanţa, care avea să vină la scurt timp.

La ora 14:50, corpul lui Elvis este adus la Baptist Memorial Hospital, din Memphis, spital care avea să fie demolat în 2005.

La ora 15:15, se constată decesul lui Elvis Presley, a cărui greutate ajunsese la 150 de kilograme. Cauza oficială a morții? Infarct.

La ora 16:00, tatăl lui Elvis, Vernon Presley, le comunică reporterilor adunaţi la Graceland: "Fiul meu iubit a murit".

Conform mărturiilor celor apropiaţi, din ianuarie 1977 şi până în august 1977, când a murit, Elvis Presley a luat câteva mii de pastile, printre care: Dilaudid, Quaalude, Percodan şi Demerol.

Rapoartele autopsiei şi ale examenelor toxicologice făcute cadavrului lui Elvis Presley sunt secrete cel puţin până în 2027, atunci când se vor împlini 50 de ani de la moartea legendarului artist, care a primit trei premii Grammy.

 

 

 

 

.