MENIU

Imagini apocaliptice: un câmp din Brăila, plin cu păsări moarte. Explicaţia?

Imagini de coşmar în judeţul Brăila. Zeci de berze au murit după ce s-au electrocutat la o linie de înaltă tensiune, iar cadavrele au rămas multe zile pe câmp. Autorităţile locale spun că nu au primit nicio sesizare şi cu greu s-au urnit să ridice berzele curentate, relatează Realitatea TV.

Între localităţile brăilene Bordei Verde şi Liscoteanca aproximativ 30 de berze au murit după ce au atins liniile de înaltă tensiune. Localnicii spun că fenomenul se repetă anual.

Deşi cadavrele sunt de mai multe zile pe câmp autorităţile s-au urnit abia acum.

"Am luat legătura cu medicul veterinar să fie adunate. Primăria are un contract cu o firmă de preluare a deşeurilor animale; o să fie preluate, predate pentru ardere, dar fenomenul se repetă în fiecare an", a explicat Aurel Petrea, viceprimarul localităţii.

Barza este un animal ocrotit prin lege, însă, chiar dacă s-au făcut presiuni de către iubitorii de animale să fie montate suporturi speciale pe stâlpi, nu s-a luat nicio măsură. Anual mor mii de berze electrocutate în Europa, fenomen care s-ar putea evita cu nişte cheltuieli minime.