MENIU

Ilinca, mesaj emoţionat înainte de finala Eurovision 2017. Ce le transmite cântăreaţa fanilor

Ilinca, mesaj emoţionat înainte de finala Eurovision 2017. Ce le transmite cântăreaţa fanilor

EUROVISION 2017: Ilinca Băcilă transmite un mesaj românilor cu câteva ore înainte de Eurovision 2017: „Este ziua cea mare! Nu uitaţi să votaţi pentru noi!”.

„Azi e ziua cea mare!
Acesta este modul în care puteţi vota pentru România din fiecare ţară. Sper să vă placă spectacolul nostru în seara asta şi dacă o faci, nu uita să votezi pentru noi! Te iubim!”, scrie Ilinca, pe pagina sa de Facebook.

Cântăreți din 27 de țări se vor confrunta, sâmbătă seara, în finala concursului Eurovision 2017. Reprezentanții României vor intra pe poziţia 20 în finala competiţiei, care va avea loc la Kiev şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+, de la ora 22.00. Piesa „Yodel It” se află pe a șaptea poziție la casele de pariuri și Ilinca Băcilă și Alex Florea formează cel mai bun duo din competiţie, potrivit unui sondaj.

EUROVISION 2017. România, în finala Eurovision 2017. Cum puteţi vota pentru Ilinca şi Alex Florea

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs, până în acest an, au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision 2017. Urmăreşte aici LIVE competiţia muzicală EUROVISION 2017

EUROVISION 2017. CUM POŢI VOTA PENTRU ROMÂNIA LA EUROVISION?

Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota pentru reprezentanții noștri de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon.

EUROVISION 2017. Iată care este şi ordinea intrării în concursul Eurovision 2017, din această seară:

1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croatia
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. Romania
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franta

Piesa „Yodel it!” a primit 10.377 de voturi de la publicul român în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori.

Eurovision 2017 câştigători. La ce oră cântă Ilinca şi Alex Florea?

România s-a calificat în finala Eurovision 2017, după o prestație foarte bună în semifinala care a avut loc joi, 9 mai. Reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, sper să facă o figură frumoasă și sâmbătă, în condițiile în care la casele de pariuri sunt printre favoriți.

Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota pentru reprezentanții noștri de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon.