MENIU

Ikea avertizează! Cum îţi salvezi copilul de pericolele din casă

Îţi laşi copilul singur acasă şi te gândeşti că este într-un loc sigur, că n-are ce să i se întâmple? Ikea a lansat o campanie internaţională prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă privind pericolele de accidente din casă.

O statistică tulburătoare arată că în SUA, la fiecare două săptămâni, un copil moare strivit de corpurile de mobilă din casă.

 Ikea avertizează că şi televizoarele, combinele audio, aparatele de microunde şi, în general, toate produsele electronice şi electrocasnice, amplasate la o înălţime la care copiii pot ajunge cu uşurinţă, pot fi periculoase.

 "Curiozitatea micuţilor este de nestăpânit. Vor să se caţere peste tot, încearcă să ajungă cât mai sus, pe bibliotecă, la televizor, să atingă lucrurile aflate la înălţime. Dacă nu eşti atent cum poziţionezi dulapurile, comodele, televizoarele etc., acestea pot să cadă peste ei. Iar consecinţele sunt extrem de grave. Zeci de mii de copii ajung în fiecare an la spital după ce au fost striviţi de corpurile de mobilier", a declarat un consultant în materie de mobilier.

 Ikea a lansat un clip video în care prezintă modul în care copiii se pot accidenta în casă şi ce trebuie făcut pentru a preintâmpina astfel de accidente.

 Vedeti clipul video lansat de Ikea pe Showbizreport.ro

Mai multe articole despre:
copii pericol mobilier Ikea Showbizreport.ro