MENIU

Igor Dodon 30 de zile de arest la domiciliu. Fostul președinte moldovean este acuzat de corupție

Captură video Replica media

Fostul președinte Igor Dodon va fi cercetat în arest la domiciul pentru următoarele 30 de zile, au decis, joi, magistrații din Republica Moldova. Dodon nu are dreptul de a părăsi domiciliul, dar și să comunice cu persoanele vizate în dosar.

Judecătoria Chișinău a dispus aplicarea în privința lui Igor Dodon a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit deschide.md. Totodată, instanța a aplicat în privința lui Dodon și mai multe restricții. Astfel, acesta nu are dreptul de a părăsi domiciliul, dar și să comunice cu persoanele vizate în dosar.

Procuratura Anticorupție a anunțat deja că va contesta hotărârea primei instanțe, pe care o consideră "neîntemeiată”.

Amintim că, în dimineața zilei de 24 mai, procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită. 

Ulterior, președintele de onoare al PSRM și fostul președinte al R.Moldova a fost reținut pentru 72 de ore, fiind escortat la izolatorul Direcției de Poliție a mun.Chișinău.