MENIU

Țigările electronice pot avea efecte DEZASTRUOASE

Țigările electronice sunt mai puțin nocive decât țigările obișnuite când vine vorba de sănătatea plămânilor. Totuși, s-ar părea că acestea pot fi dăunătoare computerelor, potrivit The Guardian.

Mai exact, țigările electronice pot fi folosite pentru a transmite, fără voia utilizatorilor, fișiere malițioase.

Problema vine de la faptul că majoritata țigărilor electronice pot fi reîncărcate prin conectarea acestora, prin USB, la un computer. Într-o postare pe site-ul Reddit, un utilizator explică cum șeful său și-a virusat PC-ul pentru că a cumpărat o țigară electronică de la un producător necunoscut.

”Un director avea o infecție malware pe computerul său, infecție a cărei sursă nu a putut fi descoperită. După ce toate mijloacele de infecție conveționale au fost eliminate din ecuație, echipa de IT a început să se uite către alte surse. Au descoperit că o țigară electrică produsă în China avea un program malware în încărcător. Când aceasta a fost introdusă în portul USB al PC-ului, malware-ul a infectat sistemul”, se arată pe Reddit.

Rik Ferguson, consultant în securitate de la compania Trend Micro, susține că povestea este foarte plauzibilă. ”Malware-ul instalat pe linia de producție nu mai este o noutate de foarte mult timp, existând rame foto virusate, MP3 playere și multe alte dispozitive”. De exemplu, în 2008, o ramă foto produsă de Samsung avea un virus pe CD-ul de instalare.

Chiar și mai problematic este faptul că...

Află acum de ce ar trebui să te lași și de țigările electronice





Mai multe articole despre:
viruşi malware ţigara electronică