MENIU

Identifică-ţi tipul de obezitate pentru a scapa rapid de kilogramele în plus

Identifică-ţi tipul de obezitate pentru a scapa rapid de kilogramele în plus 

Ca multe alte lucruri care diferă de la o persoană la cealaltă, obezitatea se manifestă şi ea diferit în funcţie de tipul de om.

Mulţi dintre noi cred că secretul pentru a preveni obezitatea este să mănânci mai puţin şi să faci cât mai mult sport. Totuşi, experţii de la Universitatea din Sheffield (Marea Britanie) au descoperit că există mai multe tipuri de obezitate - 6 mai exact - şi în funcţie de tipul de obezitate, trebuiesc urmate reguli diferite. Iată care sunt acestea.

1. Eşti obez pentru că mănânci în cantităţi foarte mari şi din alimentele greşite

Suntem bombardaţi în mod constant cu extrem de multe alimente bogate în sare şi zahăr, alimente procesate care nu numai că nu sunt deloc bune sănătate, dar nici pentru talia noastră. Dacă te regăseşti în această descriere, trebuie să-ţi reduci porţiile de mâncare şi să faci sport cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

2. Eşti obez din cauza consumului de gluten

Dacă ai sensibilitate la gluten, îţi va fi foarte greu să scazi în greutate atâta timp cât vei continuă să consumi alimente cu gluten, proteină ce se găseşte în grâu şi în multe alte cereale.

Această sensibilitate la gluten apare mai ales la adolescente, la femeile care suferă de dezechilibre hormonale sau la cele care sunt deja în etapă de menopauză.

Obezitatea cauzată de sensibilitatea la gluten poate fi prevenită prin evitarea alimentelor ce conţin gluten, evitarea alcoolului şi prin sport – de preferat cu greutăţi.

3. Obezitatea este cauzată de sistemul nervos

Fie că-ţi vine a crede ori nu, obezitatea poate fi şi un rezultat al stresului. Oamenii care sunt stresaţi tind să consume foarte multe lucruri sau să mănânce în exces. În loc să te afunzi în mâncare atunci când te loveşti de o situaţie dificilă, mai bine ai caută metode de a te de-stresa şi de a te relaxa.

4. Eşti inactiv

Viaţa sedentarea este cauza pentru care foarte multe persoane se îngraşă. Nu ignoraţi sportul, mişcarea, activitatea în aer liber. Veţi vedea că îndată ce veţi începe să va mişcaţi, nu numai numărul de kilograme va scădea, dar mental veţi fi mult mai bine. Încercaţi, de asemenea, să mâncaţi corect şi să aveţi un program fix.

5. Aveţi obezitatea în gene

Este ceva neplăcut, ştim, neplăcut mai ales pentru că nu ţine neapărat de noi. Dacă ai un istoric al obezităţii în familie, vei avea tendinţe de îngrăşare toată viaţă, în special în timpul sarcinilor – în cazul femeilor. Este bine să fiţi mereu atenţi la cât şi la ceea ce mâncaţi şi să faceţi cât mai mult sport.

6. Te îngraşi în special în talie

Acest tip de obezitate este cunoscut că obezitatea metabolică aterogenica. Persoanele care suferă de acest tip de obezitate respiră greu şi au un abdomen mărit în timp ce restul corpului are dimensiuni normale. Dacă reduceţi alcoolul, veţi vedea că situaţia voastră se va schimba considerabil.

Sursa: andreilaslau.ro