MENIU

Președinta ÎCCJ spune povestea impostorului: Se întâmplă uneori ca visele urâte să devină realitate!

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, la Bilanțul Ministerului Public, că din ce în ce mai insidios în justiția românească se fac simțite un cuvânt și un fenomen: impostura.

”Observând această realitatea am avut un vis. M-am întâlnit cu impostorul, care spunea reformatorul. El este cel care știe că dacă ar fi urmat regulile nu i s-ar fi cuvenit bunurile, privilegiile și poziția. Era vorba de impostorul ticălos. Impostorul urăște sincer oamenii serioși. Dar acuză cu fapte reprobabile pe care le-a făcut el”, a spus Cristina Tarcea.

”Ce era impostorul din visul meu? Era cel care luptă pentru dreptatea lui și care nu o să-și plece privirea asupra celui călcat în picioare. Ce mai este impostorul? Era cel care mai presus de orice crede în libertatea lui de exprimare. Uneori el este generos, dar nu va rata nicio ocazie să plătești scump această îngăduință”, a completat președinta Curții Sureme.

Klaus Iohannis: Temelia statului de drept este amenințată

Cristina Tarcea mai spune că impostorul poartă asupra sa dubla măsură și că are o abiliate nebănuită de a linguși și a flata.

”Pentru impostor esti genial atâta timp cât ai căzut în mrejele lui. Să te ferească Dumnezeu să ajungă impostorul într-o poziție importnată. Eu nu m-am întâlnit niciodată cu impostorul. A fost doar un vis urât. Însă, se întâmplă uneori ca visele urâte să devină realitate, o realitate dominată de impostură”, a mai spus președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Bilanțul Ministerului Public. Lazăr: "Instituțiile judiciare, puse sub presiuni mari"

Mai multe articole despre:
justiţie ÎCCJ cristina tarcea impostorul