MENIU

Iată când vor munci roboții în locul nostru! Este IREAL

De foarte multe ori ni se spune că într-o zi roboții vor putea să muncească în locul nostru. Dar, mai exact, când se va întâmpla acest lucru?

Katja Grace, asociată la Universitatea Future of Humanity din cadrul Universităţii din Oxford, împreună cu partenerii săi din proiectul Al Impact şi Machine Intelligence Research Institute, au creeat un sondaj la care au răspuns 352 de oameni de ştinţă, compilând răspunsurile lor astfel încât să afle în cât timp maşinile vor depăşi oamenii în diferite sarcini.

Vestea bună este că job-urile noastre vor fi în siguranţă o bună perioadă de timp. Cercetătorii transmit că există şansa de 50% ca abia peste 150 de ani roboţii să fie capabili să preia toate sarcinile umane.

“Una dintre cele mai mari surprize a fost întârzierea generală a predicţiilor. M-am aşteptat la un progres uimitor în ceea ce priveşte evoluţia roboţilor în ultimii ani, discutând doar cu specialiştii din domeniul tehnologiei, pentru a face estimările mai devreme”, a declarat Katja Grace, scrie Capital.ro.

Mai multe articole despre:
ANI roboţi timp muncit