MENIU

Iarna a revenit în forţă! DRUMURI ÎNCHISE şi trenuri anulate, din cauza viscolului

<p>Iarna a revenit &icirc;n forţă! DRUMURI &Icirc;NCHISE şi trenuri anulate, din cauza viscolului</p>

Drumuri închise şi trenuri anulate. Cod Galben şi Portocaliu de ninsoare. România a intrat sâmbătă seara, la ora 20.00, sub COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol. Până duminică seara, iarna se va dezlănţui în jumătate de ţară. Cele mai afectate zone sunt Capitala şi alte 11 judeţe din sud estul ţării, care vor fi sub cod portocaliu de viscol. Stratul de zăpadă va atinge aproape jumătate de metru, potrivit datelor ANM.

UPDATE 10.00. Circulaţie infernală în Capitală. Primăria susţine că actionează cu 450 de utilaje de dezăpezire

La Primăria Capitalei s-a întrunit din nou, în această dimineaţă, Comandamentul de Iarnă. În momentul de faţă se intervine pe bulevardele principale pentru a degaja primul strat de zăpadă.

În tot Bucureştiul, autorităţile afirmă că se află în dispozitiv peste 450 de utilaje şi toată forţa de muncă umană pe care o dispun operatorii de salubritate. Cu toate acestea, se circulă extrem de greu.

"Până în jurul orei 11.00 când, potrivit meteorlogilor, se va înregistra vârful de viscol, se va interveni doar în zonele de urgenţă majoră: în jurul perimetrelor unităţilor medicale, pasajelor, podurilor şi drumurilor în pantă. După 12.00, când vremea se va ameliora, se va interveni din noi în forţp pentru a degaja străzile din tot Bucureştiul", a spus Alex Ichim, purtător de cuvânt Primăria Capitalei, la Realitatea TV.

DRUMURI ÎNCHISE. Situaţia în timp real a drumurilor din ţară

UPDATE 09.00. Drumuri închise şi trenuri anulate

Drumurile închise la ora 09.00 - Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Fetești

Lista drumurilor închise:

în judeţul Buzău: DN2 Buzău – Urziceni, DN2C Costești – Slobozia, DN2B Buzău – Brăila (Șoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat – limita cu județul Brăila;
în județul Giurgiu: DN5B Giurgiu – Ghimpați;
în județul Călărași: DN41 Oltenița – Daia (pe sectorul Chirnogi – Căscioarele);
în județul Vrancea: DN23B Măicănești – Ciorăști, DN2N Bogza – Dumbrăveni.
Din cauza căderilor de pietre, traficul rutier este întrerupt pe DN57 Cozla - Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Drumuri închise. Din pricina viscolului, în județul Argeș, pe DN73 a fost instituită restricție de tonaj (7,5 tone) între municipiul Câmpulung și limita cu județul Brașov.

Potrivit informațiilor primite de la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (vânt puternic).

De asemenea, Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța a informat că, până la ora 13.00, nu vor pleca trenuri din gara Constanța.

VISCOLUL face ravagii. 132 de maşini avariate, în Capitală. 200 de copaci şi stâlpi căzuţi

Drumuri închise. Trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

UPDATE 08.50. Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiții de iarnă pe fondul viscolului si ninsorilor din sudul și estul țării.

În toate unitatile CFR Calatori s-au luat masuri suplimentare pentru asigurarea conditiilor necesare desfasurarii in siguranta a calatoriei cu trenul.

Sunt pregatite locomotive de rezerva, sunt suplimentate echipele de interventie iar garniturile sunt verificate inainte de plecarea in fiecare cursa.

Pentru zonele afectate de viscol si ninsori, s-a luat decizia anularii unor garnituri, urmand ca traficul de pasageri sa fie preluat de celelalte trenuri ramase in graficul de circulatie.

- IR 1581 Bucuresti Nord (plecare ora 07:31)– Constanta
- IR 1580 Constanța (plecare ora 08:40) – București Nord
- IR 1582 Constanța (plecare ora 13:00) – București Nord
- IR 1585 București Nord (plecare ora 14:00) – Constanța
- IR 1588 Constanța (plecare ora 18:50) – București Nord
- R 8011 București Obor – Fetești este anulat si CIRCULĂ SUPLIMENTAR un tren București Obor – Fetești, cu plecare din București Obor ora 10.00.
- R 8012 si R 8014 Fetesti – Bucuresti Obor
- R 8580 si R 8581 Ciulnita – Slobozia Veche si retur
- R 8443 si R 8592Ciulnita – Calarasi Sud si retur
- R 8002 si R 8001 București Obor – Constanța si retur
- R 9362 Alexandria – Roșiori Nord
- R 8201 si R 8202 Buzău – Constanța si retur
- R 8653 Medgidia – Tulcea Oraș
- R 8654 Tulcea Oraș – Medgidia
- R 8121 București Nord – Slobozia Veche
- R 8124 Slobozia Veche – București

De asemenea, trenurile spre si dinspre sudul si estul tarii inregistreaza intarzieri la sosirea/plecarea din gari.

Cea mai mare întârziere este de 150 de minute: trenul de la Satu Mare care trebuia să ajungă la 7.35.

Circulaţie infernală în Capitală. Primăria susţine că actionează cu 450 de utilaje de dezăpezire

UPDATE, ora 7,30. Mai multe drumuri naţionale şi Autostrada Soarelui A2 sunt ÎNCHISE din cauza viscolului şi zăpezii, transmite Realitatea TV.

Drumuri închise. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale informează participanţii la trafic că la ora 7.00 sunt inchise circulației următoarele sectoare dedrumuri naționale:

DN 2 (Urziceni - Buzău), DN 22(Râmnicu Sărat - limita județului Brăila cu Buzău), DN 23B (Măicănești – Ciorăști), DN 2B (Spătaru –Buzău), DN 2C (Costești - limita județului Ialomița cu Buzău), DN 2N (Bogza -Dumbrăveni), DN 5B (Giurgiu – Ghimpați).

Circulaţia închisă pe A2

De asemenea este închis traficului rutier și pe sectorul de autostradă A2 (București -Drajna).

"Atenționăm participanții la trafic că în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice este posibil ca și alte sectoare de drumuri naționale și autostrăzi să fie închise circulației", spun oficialii CNADNR.

Drumuri închiseCentrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Drajna.

Lista drumurilor închise:

- în judeţul Buzău: DN2 Buzău – Urziceni, DN2C Costești – Slobozia, DN2B Buzău – Brăila (Șoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat – limita cu jud. Brăila;

- în județul Giurgiu: DN5B Giurgiu – Ghimpați;

- în județul Vrancea: DN23B Măicănești – Ciorăști, DN2N Bogza – Dumbrăveni.

- Din cauza căderilor de pietre, traficul este întrerupt pe DN57 Cozla - Șvinița, în județul Caraș-Severin.

- Din pricina unui eveniment rutier (ieșirea în decor a unui utilaj de deszăpezire), circulația auto este îngreunată pe DN1A, în zona localității prahovene Cheia.

Viscolul a făcut ravagii în Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Capitala este sub COD PORTOCALIU de viscol.

UPDATE 9.30. La ora actuală, bilanţul ravagiilor făcute de viscol a ajuns la 132 de maşini variate şi aproape 200 de copaci căzuţi.

Viscolul a făcut ravagii în Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică: peste 50 de copaci şi stâlpi au căzut în Capitală în cursul nopţii.

Printre pagubele produse: au fost avariate cel puţin 32 de maşini şi se înregistrează pene de curent în mai multe cartiere din Capitală.

Cod Galben

Începând din seara de sâmbătă, 16 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde treptat regiunile sudice şi sud-estice ale ţării, precum şi zona Carpaţilor de Curbură. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, viscolind ninsoarea.

Cod Portocaliu

În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.