MENIU

Iarna a pus stăpânire pe Transalpina. Furtuna de grindină i-a speriat pe turiști: „A căzut din cer atâta gheaţă cum n-am văzut”

Un fenomen meteorologic neobișnuit a surprins sute de turiști care vizitau Transalpina, transformând peisajul de vară într-un decor hibernal. O furtună de grindină, apărută din senin, a lăsat vizitatorii uimiți și i-a obligat să-și găsească adăpost de urgență.

Furtuna de grindină a ținut mai bine de 40 de minute

Furtuna, care a durat 40 de minute, a acoperit complet drumul și împrejurimile cu gheață. Turiștii, în special motocicliștii, au fost nevoiți să se retragă rapid în locuri sigure. Proprietarii stânelor din zonă, precum cei de la Stâna Ștefanu, le-au oferit adăpost și asistență tuturor celor afectați.

„A căzut din cer atâta gheaţă cum n-am văzut de câţiva ani de când trăiesc aici… Am văzut timp de 40 de minute cum putem pieri în faţa acestor fenomene ale naturii. După multe zile de caniculă, într-o oră, s-a umplut curtea stânii de gheaţă care pica parcă fără oprire”, a scris Mărioara, proprietara Stânei Ștefanu, pe Facebook. Ea a relatat cum turiștii, mai ales motocicliștii, au intrat în stână pentru a se adăposti și s-au încălzit la foc.

În urma furtunii de grindină, nu au fost raportate victime sau pagube materiale. Autoritățile locale și serviciile de urgență au monitorizat situația și au asigurat siguranța rutieră pe drumurile afectate.

                    Furtună de grindină pe Transalpina / Sursa foto - Facebook

Precauții pentru șoferi și turiști

Șoferii și turiștii sunt sfătuiți să fie precauți și să verifice condițiile meteorologice înainte de a se aventura pe Transalpina. Fenomenele meteo extreme pot apărea neașteptat, iar pregătirea adecvată poate preveni situații neplăcute.

          Iarnă în toată regula pe Transalpina / Sursa foto - Facebook

Chiar dacă furtuna de grindină a fost un eveniment neașteptat și surprinzător, Transalpina rămâne o destinație spectaculoasă și îndrăgită de turiști. Peisajele impresionante și experiențele unice pe care le oferă continuă să atragă vizitatori din întreaga lume, indiferent de capriciile vremii. Așadar, merită să vizitezi această zonă minunată din țara noastră, pregătit pentru orice surpriză a naturii.