MENIU

Iana: CASMB NU DECONTEAZĂ OPERAŢII ESTETICE; conducerea spitalului răspunde pentru ce se raportează

Iana: CASMB NU DECONTEAZĂ OPERAŢII ESTETICE; conducerea spitalului răspunde pentru ce se raportează

Preşedintele CASMB, Gheorghe Iana, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că operaţiile estetice nu sunt decontate, iar spitalul trebuie să supravegheze că ceea ce se trece pe hârtie ca diagnostic corespunde cu ceea ce se întâmplă în unitate, responsabilitatea raportării fiind a conducerii spitalului.

Profesorul dr. Gheorghe Iana, preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), a spus, referitor la percheziţiile care au loc la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, că probabil anchetatorii vor ridica pentru investigaţii foile de observaţii ale pacienţilor internaţi, iar ulterior, în baza acestora, se vor analiza serviciile decontate de casă.

Preşedintele CASMB a precizat că spitalul raportează către Casa de Asigurări de Sănătate pacienţii internaţi, codul de diagnostic şi instituţia plăteşte corespondenţa dintre diagnostic şi codul care se raportează, respectiv ceea ce este validat de Şcoala Superioară de Management Sanitar.

Profesorul Gheorghe Iana a spus că în niciun caz nu pot fi decontate operaţiile estetice din spitale, pentru că acestea nu sunt validate, ca atare nu pot fi plătite de Casa de Asigurări de Sănătate.

Iana a subliniat că responsabilitatea diagnosticului este a medicului, iar responsabilitatea raportării este a conducerii spitalului.

"Noi nu putem să intervenim în actul medical, nu avem niciun drept, pentru că spitalul este cel care trebuie să supravegheze ca ceea ce se trece pe hârtie să corespundă cu ceea ce se întâmplă în spital", a mai spus preşedintele CASMB.

Profesorul dr. Gheorghe Iana a adăugat că, în cadrul anchetei, după ce vor fi adunate foile de observaţii, se va face o analiză între ceea ce este trecut în aceste documente şi ce s-a raportat pentru decontare la CASMB.

Iana a precizat că verificările în acest caz probabil că au început de mult timp, pentru că în 2012 a fost o înregistrare cu camera ascunsă în spital, în care era surprinsă o "negociere" a preţurilor pentru intervenţii estetice şi CASMB a atras atenţia de atunci că acest lucru nu este normal şi că astfel de servicii nu sunt decontate.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au descins, vineri dimineaţă, la 23 de adrese, dar şi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate că făceau internări în baza unor diagnostice false şi realizau ilegal operaţii estetice în spitale.

Mai multe articole despre:
spital conducere percheziţii operaţii estetice