MENIU

Iahtul secret al lui Putin. Ambarcațiunea de lux a fost evauată la 40 de milioane de lire sterline

Victoria, iahtul secret al lui Putin

Vladimir Putin rămâne un personaj pe cât de controversat, pe atât de înconjurat de mister. Potrivit presei, președintele rus ar deține un iaht denumit „Victoria” în valoare de 40 de milioane de lire sterline. În prezent, ambarcațiunea se află pe un șantier naval din Turcia, la reparat. Controversatul lider nu a confirmat niciodată că ar deține această navă, însă de curând un apropiat al familiei sale s-a fotografiat în preajma acesteia. 

Victoria este un iaht de 71 de metri lungime, ascuns de ochii lumii, despre care presa spune că face parte din flotila personală a lui Vladimir Putin la Marea Neagră. Vasul a fost construit în 14 ani într-un șantierul militar, care produce și submarine nucleare pentru marina rusă.

Anchetatorii de la „Centrul de Dosare”, fondat de dizidentul rus Mihail Hodorkovski, au descoperit încă două superyacht-uri folosite de președintele rus Vladimir Putin și de cercul său apropiat, cee ce crește flota dictatorului rus la 10 iahturi.

Familie tradițională de Evul Mediu. Copilă de 4 ani, bătută de părinți până a ajuns la spital

Victoria a fost construită la șantierele navale ale uzinei militare rusești Sevmash împreună cu iahtul Graceful. În prezent, ea este în curs de reparații la un șantier naval turc care pregătește nave pentru marina din Turcia.

Iahtul Victoria a fost descris drept nava amiral a flotilei lui Putin la Marea Neagră. Victoria a părăsit portul rus Soci pe 21 octombrie și a andocat la vest de șantierul naval din Istanbul două zile mai târziu. Nava sa mutat la docuri la începutul zilei de 25 octombrie, și-a oprit transmițătorul AIS și a încetat să apară pe hărțile serviciilor, scrie Pravda.

La începutul celui de-al doilea mandat prezidențial al lui Putin, uzina militară Sevmash, care construiește submarine nucleare, inclusiv proiectele moderne Yasen și Borey de generația a patra, a fost implicată în construcția de iahturi.

80% din mâncarea de la raft e importată. Cum s-a ajuns la această situație

Cele două iahturi ale proiectului A-1331 au fost singurele produse de șantierul naval militar. Prima a fost Victoria, a cărei pregătire a început în 2005, urmată de Graceful, a cărei construcție a început în 2006.

Centrul de Dosare a reperat Victoria din Soci într-o fotografie postată pe contul Nataliei Belugina, gimnastă ritmică și coregrafă a festivalului Alina, organizat anual de Alina Kabaeva, o altă gimnastă rusă și amanta lui Putin. Belugina este o prietenă a acestuia din urmă și ocazional călătoresc împreună. O sursă familiară cu sportiva a declarat pentru Dossier că Kabaeva și familia ei folosesc într-adevăr barca.

Cum să îți cumperi pom de Crăciun cu numai 15 lei. Prețuri incredibile oferite de Romsilva, în comparație cu cele din magazine

Mai multe articole despre:
vladimir putin iaht gimnasta