MENIU

Iadul tehnologiei de ultimă ora. Hackerii au preluat controlul asupra aspiratoarelor robot VIDEO

Aspiratoarele robot din mai multe orașe americane au fost piratate în decurs de câteva zile. Foto/Profimedia

Deși pare să fie un scenariu de film Science Fiction, este realitatea înfricoșătoare. Mai multe aspiratoare robot au fost sparte de hackeri, fiind programate să adreseze injurii la adresa proprietarilor.

Aspiratoarele robot din mai multe orașe americane au fost piratate în decurs de câteva zile, atacatorul programându-i să strige obscenități prin difuzoarele aparatelor, relatează ABC.

Toți erau roboți Ecovacs Deebot X2 produși în China.

Avocatul din Minnesota Daniel Swenson se uita la televizor când robotul său a început să funcționeze defectuos.

„Suna ca un semnal radio întrerupt sau ceva de genul ăsta”, a declarat el pentru postul TV ABC. „Se puteau auzi frânturi de voce”.

Prin intermediul aplicației Ecovacs, el a văzut că un străin avea acces la transmisia live a camerei și la funcția de control de la distanță.

Considerând că este vorba despre un fel de eroare, Swenson și-a resetat parola, a repornit robotul și s-a așezat din nou pe canapea, alături de soția sa și de fiul său în vârstă de 13 ani.

Aproape imediat, a început să se miște din nou.

De data aceasta, nu a existat nicio ambiguitate cu privire la ceea ce ieșea din difuzor. O voce striga obscenități rasiste, tare și clar, chiar în fața copilului.