Iadul pacienţilor. Un bărbat a murit după ce a luat o bacterie ucigaşă din Spitalul Galaţi
Când te tratezi de o boală şi dobândeşti una mult mai periculoasă se cheamă că ai făcut cunoştinţă cu sistemul sanitar românesc. Din păcate, întâlnirea i-a fost fatală unui gălăţean în vârstă de 65 de ani. El a fost operat pentru pietre la fiere, însă în spital a fost contaminat cu o bacterie ucigaşă.
Un bărbat din Galaţi a început să se simtă din ce în ce mai rău după ce a fost operat la spitalul din localitate de pietre la rinichi. Familia a decis să-l ducă pe om la Fundeni, iar medicii de aici au descoperit la analize o bacterie periculoasă, una care se găseşte doar în spitale.
"Doctoriţa de la Fundeni ne-a spus că-i luată de aici, de la operaţie probabil s-a infectat. De la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, da", explică soţia bărbatului decedat.
Fiul victimei povesteşte: De la spitalul Fundeni ni s-a spus că Galaţiul i-a păcălit, chiar aşa s-a exprimat doamna doctor Şmira, că i-a trimis pacientul infectat...ne-au spus că mereu vin pacienţi de la Spitalul Judeţean Galaţi cu bacteria aceasta".
Bărbatul care se afla deja în stare gravă a ajuns şi la Spitalul Victor Babeş din Capitală, unde a fost răpus de bacteria ucigaşă. Conducerea Spitalului de Urgenţă Galati respinge însă ideea că bacteria ar fi din unitatea lor.
Familia îndoliată n-a avut încă puterea să sesizeze Colegiului Medicilor. S-a autosesizat însă Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, care va face un control la spital, unde, în urmă cu numai o lună, inspectorii au descoperit că se refolosesc unele materiale de unică folosinţă. 8.000 de români contractează infecţii spitaliceşti în fiecare an.
Medicul Aurel Nechita, Colegiul Medicilor Galaţi:
"În timp ce americanii raportează toate infecţiile interioare şi iau măsurile ulterioare. La noi în România de multe ori nu se raportează şi nu se iau măsurile şi se întâmplă ceea ce se întâmplă".
În astfel de cazuri, autorităţile în domeniu trebuie anunţate imediat.