MENIU

Iașiul, vedetă în "The Huffington Post": "Mereu în mișcare, are câte ceva de oferit pentru fiecare"

Bloggerul Ioana Budeanu își continuă seria articolelor în care prezintă, pentru presa străină, frumusețile României. În cel mai recent articol, publicat în "The Huffington Post", aceasta s-a oprit asupra Iașiului, "un oraș legendar, care a trecut prin schimbări cruciale, arătându-se vizitatorilor săi într-o lumină nouă, strălucitoare".

"Atât liniștit, cât și mereu în mișcare, vechi și nou, modern și învechit, are câte ceva de oferit pentru fiecare", mai afirmă autoarea, se arată în articolul postat pe Huffington Post, citat de Ziare.com.

Printre obiectivele orașului se află Palatul Culturii, Palaș, cu grădinile sale colorate, terasele, barurile stilate, piețele și chiar mallul. Mitropolia e, de asemenea, un obiectiv important, dar nu trebuie uitate nici bisericile sau mănăstirile ca "trei ierarhi", Biserica Catolică Sfântul Andrei sau Biserica Sfântul Nicolae, continuă autoarea.

Turiștii, ajunși la Iași, sunt sfătuiți să facă o plimbare în Piața Unirii, dar și să admire Teatrul Național "Vasile Alecsandri", unde autoarea susține că se află o încăpere ce poate fi considerată "cea mai frumoasă din lume".

Parcul Copou nu putea fi uitat: "Iașiul este binecuvântat cu un parc minunat, Copou, unde unii dintre cei mai mari scriitori români au venit să-și caute inspirația. Prima universitate românească se află chiar lângă acesta, aici aflându-se cea mai frumoasă bibliotecă din țară. Oamenii sunt foarte prietenoși și te vor lăsa să faci poze".

Autoarea nu se mărginește la a trece în revistă frumusețile Iașiului, ci face și recomandări legate de cazare și masă. Pentru odihnă este sugerat Hotelul Unirea, "înalt și elegant", cu o panoramă superbă asupra orașului. În plus, mâncarea servită aici e "excelentă", hotelul având și spa, sala de gimnastică și piscină.

Prânzul trebuie luat, scrie autoarea, pe terasa suspendată a restaurantului libanez, Fenice Palas. Iar dacă toate frumusețile orașului au fost văzute, se impune o vizită în imprejurimi, la Rezervația Naturală de Bizoni "Dragoș Vodă", în Vânători, Neamț, la Mănăstirea Neamț, la Castelul Sturdza, în Miclăușeni, la Barajul Bicazului, "regiune pitorească, care leagă Moldova de Transilvania".