MENIU

Îți urmărești numărul de pași făcuți zilnic? Specialiștii știu câți sunt necesari să fii sănătos

Brățările de fitness sau ceasurile inteligente sunt accesoriile de care ai nevoie dacă vrei să-ți schimbi stilul de viață dintr-un haotic, într-unul sănătos. În plus, te-ar putea ajuta să-ți prelungești și durata viața.

Un smartwatch sau o brățară de fitness îți monitorizează pulsul, activitatea și așa mai departe. Iar odată ce ai achiziționat un astfel de dispozitiv începi să cauți pe internet informații în privința eficienței lor sau a antrenamentelor pe care ar fi necesar să le faci. Mulți producători îți recomandă să atingi borna de 10.000 de pași făcuți în fiecare zi, adică să mergi în jur de 7-8 kilometri.

Bineînțeles, atingerea acestei borne depinde în special de tipul de slujbă pe care o ai. Totuși, atingerea acestor praguri are un efect benefic asupra sănătății sau este un placebo?

Efectul placebo se traduce prin îmbunătățirea măsurabilă, observabilă care se resimte asupra sănătății, fără a fi nevoit să urmezi un anumit tratament medical.

Cum te ajută brățara fitness să fii mai sănătos

Oamenii de știință de la Harvard au realizat un studiu care demonstrează că femeile în vârstă, ce fac în jur de 4400 de pași pe zi, au o rată de mortalitate mai mică decât persoanele sedentare. În același timp, rata mortalități scade cu fiecare pas făcut în plus, până la 7500 de pași, pentru ca apoi să devină irelevant.

Așadar, numărul magic de 10.000 de pași zilnici sunt doar marketing și ar trebui să țintești să faci în jur de 7500 de pași în fiecare zi. Totuși, cercetătorii concluzionează că dispozitivele de fitness au un efect benefic asupra persoanele în vârstă care le poartă deoarece le determină să fie mai active.

De asemnea, conform mai multor cercetări 150 de minute de activitate moderată în fiecare zi, precum mersul, pot duce la reducerea riscului de bolilor de inimă, îmbunătățesc somnul și te ajută să slăbești mai eficient.

Sursa

Mai multe articole despre:
sănătate paşi bratara fitness