MENIU

Hunedorenii nu mai au voie să întindă rufe pe balcon

Hunedorenii nu mai au voie să întindă rufele la uscat pe balcon şi nici să scuture pe geam covoare sau pături. Interdicţiile sunt stabilite printr-o hotărâre a consiliului local, care se referă şi la sancţionarea celor prinşi că încalcă legea.

Pentru locuitorii municipiului Hunedoara, cultura ecologică şi estetică se face prin hotărâri de consiliu local. Una din acestea prevede foarte clar că agenţii economici sunt obligaţi să întreţină, în fiecare zi, trotuarul din faţa magazinelor.

Hunedorenii riscă o amendă şi dacă nu participă la acţiunile organizate de asociaţiile de proprietari pentru curăţarea spaţiilor verzi din faţa blocurilor. Muncipalitatea a mai interzis şi uscatul rufelor pe balcon. Oamenii spun că ideea ar fi bună, dar greu de pus în practică.

"E mai mult o sensibilizare a oamenilor ca să înţeleagă faptul că trecerea la o comunitate europeană înseamnă un alt comportament", a explicat Mircea Diaconu, putrătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara.

Amenzile aplicate de poliţiştii comunitari pentru cei care încalcă aceste hotărâri: de la 100 la 300 de lei pentru persoanele fizice şi de la 500 la 1000 de lei pentru persoanele juridice.
Mai multe articole despre:
Hunedoara rufe spaţii verzi