MENIU

Hoteluri EVACUATE în Grecia în urma unui incendiu de vegetație - Alertă pe insula Samos VIDEO

Incendiu Grecia. Foto: captură YouTube

Autoritățile elene au evacuat preventiv mai multe hoteluri și reședințe de pe insula Samos, în urma unui incendiu major de vegetație. Țara se confruntă cu temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă. Potrivit autorităților, în 24 de ore au fost raportate zeci de astfel de incendii.

Incendiul a izbucnit joi, la prânz, și încă nu a fost adus sub control de către echipele de intervenţie, ajutate de elicoptere şi de avioane speciale.

Potrivit presei locale, Zona Agios Fanourios de pe coasta nordică a insulei a fost cea mai afectată.

Temperaturile extrem de ridicate au provocat numeroase incendii în Grecia, acestea fiind înteţite de rafalele puternice de vânt. Pompierii au anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 51 de incendii de pădure și de vegetație. 

În ultimele două decenii, Insula Samos, din estul Mării Egee, a fost afectată constant de incendii.

Medicii au recomandat populaţiei să evite alcoolul şi băuturile îndulcite cu zahăr, să consume multă apă şi să limiteze expunerea la soare. Copiii şi bătrânii au fost sfătuiţi vineri să rămână în case, potrivit Agerpres.

Pe 14 iulie, MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia cu privire la temperaturile ridicate, de până la 40 de grade Celsius. Comunicatul ministerului este disponibil AICI.