MENIU

Holera afectează trupele ruse din regiunea ocupată Herson! Zeci de soldați ajung la spitalele militare

Holera afectează trupele ruse din regiunea ocupată Herson

Holera afectează trupele ruse din regiunea ocupată Herson. În fiecare zi, zeci de soldați ajung la spitalele militare. Mulți dintre ei au murit deja, susține mișcarea partizană a tătarilor din Crimeea și cea a ucrainenilor. 

Partizanii spun că, cel mai probabil, moartea soldaților este legată de utilizarea apei din surse deschise. Unități întregi din Herson și-au pierdut capacitatea de luptă și sunt duse în spatele frontului, pentru tratament.

Organizația Mondială a Sănătății a trimis ajutoare în zonele afectate de inundații după distrugerea barajului Nova Kahovka. Reprezentanții OMS au avertizat în mai multe rânduri că, pe lângă riscul de înec, este posibil ca în regiune să se dezvolte holera.

OMS discută deja cu guvernul ucrainean despre importul de vaccin anti-holeră, în cazul în care acestea vor fi necesare. Boala nu a mai fost raportată în Ucraina de doi ani. Cu toate acestea, specialiștii spun că riscul ca aceasta să reapară este destul de mare, din cauză că patogenul există în mediul înconjurător și prosperă în medii inundate și insalubre. 

Mai multe articole despre:
holera trupe rusia razboi