MENIU

Sigur o ai în ghiveci dar, probabil, nu știai câte beneficii are floarea de hibiscus

Sigur o ai în ghiveci dar, probabil, nu știai câte beneficii are. Este vorba despre floarea de hibiscus, care pe lângă faptul că înfrumusețează interiorul casei, mai are numeroase beneficii pentru sănătate.

Hibiscus, beneficii despre care nu stiai

Ceaiul din floare de hibiscus are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea.

Floarea de hibiscus conține cantități mari de vitamine A, C, B1 și E, precum și minerale precum fier, fosfor și calciu. Printre numeroasele beneficii pe care le oferă aceste vitamine, se numără prevenirea îmbătrânirii prin vitamina C despre care se spune că stimulează producția de colagen.

Ceaiul din floare de hibiscus te ajută să lupți cu mahmureala. Printre marile virtuti ale hibiscusului se numără faptul că ajuta sa iti cureti rinichii si ficatul, asa ca este indicat sa consumi ceai de hibiscus atunci cand suferi de mahmureala.

De ce sunt florile de gălbenele atât de populare în rândul plantelor medicinale. Ce beneficii au, de fapt

Ceaiul din flori de hibiscus te va ajuta la ameliorarea insomniei, la combaterea gripei și la calmarea erupțiilor cutanate.

Este o sursă naturală de AHA (acizi alfa hidroxi), care vă va ajuta să reduceți hiperpigmentarea, să vă creșteți calitatea pielii și să vă ofere un aspect mai tânăr și mai sănătos. Trebuie remarcat faptul că atunci când aplicăm AHA local, eliminăm celulele moarte ale pielii și, în consecință, stimulăm reînnoirea celulelor.

Va ajuta la accelerarea vindecării rănilor, în special a gingiilor, deoarece crește producția de fibronectină în piele, o proteină care promovează hidratarea, elasticitatea și regenerarea dermei.
 
Este o sursă mare de fibre naturale, care vă va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea digestivă și cardiovasculară, precum și să mențineți nivelurile scăzute de colesterol și zahăr din sânge.
 
Floarea de hibiscus este antipiretică, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea febrei.
 
Consumul de ceai de hibiscus vă va ajuta să reduceți inflamația din organism. Este recomandat mai ales femeilor cand sunt in ciclul menstrual.
 
Floarea de hibiscus conține flavonoide sau substanțe cu proprietăți antidepresive. Acestea vor ajuta la reducerea anxietății, la calmarea sistemului nervos și la combaterea depresiei, oferindu-vă o senzație de relaxare.