Hernie de disc. Primele simptome ale afecţiuni de care suferă Simona Halep
Hernie de disc. Hernia de disc este una dintre afecţiunile cu care se confruntă tot mai mulţi dintre noi.
Hernie de disc. Simona Halep își anunță, marţi, fanii pe Facebook că suferă de hernie de disc. Diagnosticul a fost pus după durerile de spate acuzate în ultimele zile.
Simona Halep dă o veste neplăcută: ”Am hernie de disc”. Ce urmează?
Hernie de disc. Iată care sunt primele simptome ale afecţiunii
Medicul Ovidiu Palea spune când e necesar să ajungem pe masa de operaţie.
“Hernia de disc apare atunci când discul intervertebral se fragmentează şi ajunge să comprime rădăcinile nervoase sau măduva spinării aflate în canalul spinal din vecinătatea sa. Cel mai frecvent apare în regiunea inferioară a coloanei vertebrale – numită regiune lombosacrată, care este supusă unui stres mecanic major”, precizează medicul Ovidiu Palea.
Simptomele unei hernii de disc lombare:
1. afectare vertebrală - durere la nivel lombar, caracter violent, continuu, care se accentuează la mers, la schimbarea poziţiei, efort, tuse, strănut etc.
2. suferinţă radiculară - durere ce apare de sus în jos cuprinzând fesa, faţa posterioară a coapsei, gamba, piciorul şi degetele. La aceste dureri se asociază senzaţiile de amorţire, înţepătură, furnicătură. Ulterior scade forţa musculară, se abolesc sau diminuează reflexele membrelor inferioare sau poate apărea paralizia unor grupe musculare. În cazuri extrem de rare apar tulburări de micţiune şi de potenţă sexuală.
Ce a postat Halep pe Facebook după ce a aflat diagnosticul medicilor
Hernie de disc. În prezent, din punct de vedere statistic mai ales în ţările industriale, 6 din 10 adulţi cu vârsta de peste 65 ani, aleşi aleator, fără simptome, la un examen de RMN, au hernii de disc!
În prezent, din punct de vedere statistic mai ales în ţările industriale, 6 din 10 adulţi cu vârsta de peste 65 ani, aleşi aleator, fără simptome, la un examen de RMN, au hernii de disc!
Hernie de disc. Operaţia de hernie de disc
“Frecvent este luată în discuţie operaţia, deşi nu este necesară! Avem aceste hernii de ani şi ani de zile, în general fără simptome, iar în momentul în care apar crizele, de cele mai multe ori trec prin repaus scurt (maxim 2-3 zile) şi tratament cu antiinflamatoare. De fapt, riscul ca o hernie să se rupă şi ne paralizeze este extrem de mic.
Simona Halep, reacţie de ultimă oră în cazul accidentării. Decizia ei este uimitoare!
Hernie de disc. În plus, dacă se rupe un fragment de disc (indiferent de mărimea sa) nu trebuie scos, pentru că organismul, prin sistemul imun, îl fibrozează la dimensiuni infime”, atrage atenţia medicul Ovidiu Palea, scrie gandul.info.
Cauza durerii din hernia de disc este, în cele mai frecvente cazuri, doar inflamaţia nervului. Anumite mişcări pot inflama nervul aflat lângă aceste hernii şi, în general, simpla dezinflamare (fie cu medicaţie orală, fie cu infiltraţii ghidate cu raze X), poate duce la dispariţia simptomelor şi reluarea activităţilor.
Cauza mecanică este un factor major în cazuri foarte rare şi, prin procedee minim invazive (ace de mărimi diverse), aceste discuri se pot decomprima şi retrage în carapacea lor, evitând procedeul chirurgical clasic.
Hernie de disc. “O hernie de disc trebuie operată atunci când avem durere rebelă la tratament, când avem deficit motor în evoluţie severă, sub tratament, sau dacă apare incontinenţa urinară. Atenţie mare la definiţia deficitului motor, pentru că, de cele mai multe ori, mersul şchiopătat, de exemplu, este rezultatul apărării dureroase şi nu al unui deficit motor real,” mai spune medicul Ovidiu Palea.