MENIU

Harvey Weinstein s-a predat poliţiei din New York. A fost pus oficial sub acuzare pentru viol

Harvey Weinstein s-a predat poliţiei din New York. A fost pus oficial sub acuzare pentru viol

Producătorul de film american Harvey Weinstein, anchetat pentru abuzuri sexuale de autorităţile federale din New York, a fost pus oficial sub acuzare pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei, potrivit bbc.com.

Weinstein "a fost arestat, identificat şi pus sub acuzare pentru viol, delicte cu caracter sexual, abuz sexual şi comportament sexual nepotrivit, pentru incidente privind două femei", se arată într-un comunicat al poliţiei newyorkeze.

Autorităţile mulţumesc "acestor brave supravieţuitoare pentru curajul de a dezvălui aceste lucruri şi a cere să se facă justiţie", potrivit aceluiaşi document.

Producătorul de film american Harvey Weinstein s-a predat vineri poliţiei, potrivit foxnews.com.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cauţiunea care va fi stabilită în cazul lui Weinstein se va ridica la 2 milioane de dolari.

Weinstein a sosit la secţia de poliţie vineri, în jurul orei 11.25 GMT, îmbrăcat casual şi având sub un braţ trei cărţi groase, inclusiv o biografie a regizorului Elia Kazan.

Poliţiştii l-au escortat în secţie, în timp ce o mulţime de jurnalişti făcuse baricadă, iar trei elicoptere survolau zona.

Victima violului nu a fost identificată, dar cea care a făcut a doua acuzaţie este actriţa Lucia Evans, fapta datând din 2004.

Ancheta poliţiei newyorkeze vizează şi declaraţiile actriţei Paz de la Huerta, care a spus că a fost violată de două ori de Weinstein, în 2010.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
viol Hollywood acuzare Harvey Weinstein