MENIU

HARTA războiului din Ucraina în ziua 19 - ZONELE controlate de ruși și unde REZISTĂ încă ucrainenii

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Ministerul britanic al apărării a publicat noua hartă a zonelor în care sunt bombardamente intense și cum evoluează avansul trupelor rusești în Ucraina.

Rușii controlează deja regiuni mai întinse din Ucraina, ca nordul, nord-estul, ca și sud-estul cu Donbas, deja ocupat de proruși, ca și sudul. 

Capitala - Kiev rămâne ținta principală a Rusiei și în cea de-a 19-a zi a războiului. Kievul este în continuare cel mai atacat de artileria rusească, potrivit harții prezentate de britanici. Trupele nu au reușit să intre însă orașele de la periferia capitalei au fost intens bombardate în ultimele zile pentu a organiza culoarul de încercuire. La fel și sudul Ucrainei, în Melitopol, Mikolaiv, Herson și Zaporojie. Oamenii din aceste orașe, deși sunt ocupate de trupele ruse, se opun invadatorilor și au ieșit în stradă să protesteze împotriva acestora. Odesa, portul cel mai dorit de liderul de la Kremlin, este lovită, pentru a reuși să facă un culoar către Dunăre, cu sudul, inclusiv Crimeea, potrivit analiștilor militari. 

Rușii au reușit să încercuiască până acum orașele din nord est și est: Cernihiv, Konotop, Harkov și Sumi, alături de orașul-port Mariupol, din sud, din Donețk, în care au murit peste 2.200 de oameni din cauza blocadei impuse de ruși.

Strategia rușilor s-a schimbat din acest sfârșit de săptămână, primele orașe din vestul Ucrainei fiind atacate. În același timp, regrupări de forțe au loc în estul și sudul Ucrainei. 

 

Mai multe articole despre:
razboi rusia ucraina harta trupe rusesti orase cucerite