MENIU

Haos pe calea ferată: Două tronsoane feroviare din centrul și nordul țării sunt acoperite de ape. Traficul feroviar este oprit în aceste zone

Două tronsoane feroviare din centrul și nordul țării sunt acoperite de ape

Ploile abundente recente au dat peste cap circulația feroviară din centrul și nordul țării prin inundarea șinelor de cale ferată. 

Apele au inundat două tronsoane importante ale rețelei feroviare, obligând CFR SA să oprească circulația trenurilor între stațiile Suceava și Văratec și între stațiile Izvorul Oltului și Voslăbeni.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită temporar, la această oră, între stațiile Suceava și Văratec, pe raza SRCF Iași, unde linia de cale ferată a fost acoperită de ape, la km 442+800, dar și între stațiile Izvorul Oltului și Voslăbeni, unde nu există tensiune în linia de contact.

Menționăm faptul că, până la retragerea apelor și redeschiderea circulație, pe ambele fire, între Suceava și Văratec, următoarele  trenuri staționeză temporar, în gările Suceava, respectiv Verești: R 5535, IR 1751, IR 1763 și R 5608.

De asemenea, în centrul țării, pe raza SRCF Brașov, se intervine pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact pe relația Izvorul Oltului - Voslăbeni. Staționează temporar, până la remedierea deranjamentului, trenurile R 4509, între Izvorul Olt și Izvorul Mureș și IR 1646 în Voslăbeni.
Echipele de intervenție estimează remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact în circa 1h și 30 de minute.

Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că personalul feroviar al  celor două Regionale sunt pe teren pentru monitorizarea zonei inundate, dar și pentru repunerea sub tensiune a intervalului feroviar din centrul țării”, a anunțat operatorul feroviar de stat într-un comunicat.

Surpriză pe șoselele din România: Un nou indicator rutier a fost introdus prin lege. Ce trebuie să facă șoferii la vederea acestuia