MENIU

Halucinant: un bărbat din Vaslui a plecat din țară în concediu cu brățara de monitorizare la picior. Ce riscă acum

Halucinant: un bărbat din Vaslui a plecat din țară în concediu cu brățara de monitorizare la picior. Ce riscă

Un bărbat din Vaslui a plecat în concediu în străinătate cu brățara electronică de monitorizare la picior, montată în urma unui ordin de protecție. 

Bărbatul nu se afla nici în arest la domiciliu și nici sub control judiciar.

Agresorul a contestat măsura judecătorilor, dar nu a mai așteptat decizia instanței și a plecat să își facă vacanța. Dispozitivul i-a fost montat după ce și-ar fi agresat fizic fosta iubită.

În momentul în care se va întoarce în țară, bărbatul va primi amendă.

"Avem o singură situație în care una dintre persoanele supravegheate a părăsit teritoriul național, dar legea prevede fapta că fiind contravenție, deci putem să o monitorizăm, dar până nu revine în țară, nu putem aplică măsurile.

Brățară a fost montată că urmare a unei măsuri dispuse de instanța de judecată într-un ordin de protecție și, în momentul în care va reveni în țară, vor fi dipuse măsurile față de persoană supravegheată. Nu a scos brățară, a părăsit teritoriul național purtând brățară asupra lui. Dacă va scoate brățară, atunci este infracțiune”, a declarat inspector principal Diana Sofrone, înlocuitorul la comandă în cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Vaslui.