MENIU

Halucinant: Femeie cu bebelușul, dată afară de la piscină pentru că „ar putea ofensa alte religii”

Femeie cu bebelușul, dată afară de la piscină pentru că „ar putea ofensa alte religii”. Foto ilustrativ

O mamă a fost șocată atunci când a fost solicitată să părăsească o piscină publică din Piacenza, Italia, sub un pretext bizar: își alapta copilul de un an. Acest incident a dat naștere unor discuții intense în rândul comunității locale, având în vedere argumentele aduse de salvamar și reacția conducerii piscinei.

O femeie de 32 de ani a povestit că se afla în piscină cu soțul și fiica sa. Atunci când copilul a început să plângă de foame, a hotărât să-l alăpteze așezată pe marginea bazinului pentru copii. Atunci, un salvamar s-a apropiat și i-a solicitat să părăsească piscina, invocând posibile ofense aduse altor religii.

„M-au scos din piscină în timp ce îmi alăptam copilul, spunându-mi că aș putea ofensa alte religii”, a declarat mama pentru ziarul Libertà.
 
Femeia a fost uluită de această solicitare, menționând că a alăptat în diverse locuri publice, inclusiv în biserici și trenuri, fără probleme.
 
„Nu mă așteptam la asta. Am făcut asta și în străinătate, și în alte locuri publice. Nu înțeleg de ce acum ar fi o problemă”, a spus ea. Reacția ei a fost de indignare, simțindu-se discriminată și umilită.
 
Ca urmare a plângerii publice, administrația piscinei care gestionează centrul sportiv în numele municipalității din Piacenza a oferit o versiune diferită a evenimentului. Reprezentanții companiei au confirmat că femeii i s-a spus să părăsească piscina în timp ce alăpta, însă au justificat decizia prin motive de siguranță. Conform celor afirmate de administrație, postura femeii, cu picioarele în apă, a fost considerată riscantă.
 
A făcut trecere de pietoni cu TRAFALETUL, ca să treacă de acasă la cârciumă. Gestul hilar al unui sucevean i-a surprins și pe polițiști - VIDEO
 
„Era în apă, iar acest lucru prezenta riscuri de siguranță”, a declarat Nicola Vitali, președintele asociației care administrează piscina.
 
Reprezentanții firmei au mai adăugat că marginea bazinului nu este destinată utilizării în alte scopuri decât cele pentru care a fost concepută și că riscurile legate de siguranță sunt principalele motive pentru care nu este permisă alăptarea în acea zonă: „Rămâne că marginea bazinului nu este destinată utilizării din mai multe motive, în primul rând siguranța celor mici. Reacția acestei doamne ne-a făcut să realizăm necesitatea unui spațiu dedicat, unde mamele vor putea alăpta într-un loc răcoros și separat”.
 
În ciuda acestei promisiuni, controversa a evidențiat tensiunile dintre respectarea tradițiilor culturale și necesitățile esențiale ale mamelor. Incidentul a provocat discuții nu doar în comunitatea locală, ci și în mass-media, generând întrebări despre modalitatea în care ar trebui abordate astfel de situații în spațiile publice și despre echilibrul necesar între siguranță și drepturile individuale.
 
Descoperire șocantă! Rețea de lupte ilegale între copii, depistată într-un orășel din Italia
 
Mai multe articole despre:
mama femeie bebelus alaptare iscina