MENIU

Hală din Popești Leordeni, transformată în fabrică ilegală de tutun. Captură impresionantă a polițiștilor

Polițiștii au descoperit 8 tone de frunze de tutun şi 1 tonă de tutun tocat într-o hală din Popești Leordeni

Un grup de „întreprinzători” s-a gândit să imporvizeze o fabrică ilegală de tutun în cadrul unei hale din apropierea Bucureștiului. Din păcate pentru ei, poliția le-a tăiat avântul antreprenorial.

9 persoane au fost prinse în fragrant de polițiști, marți, în timp ce tocau tutun într-o hală din Popeşti Leordeni. Captura efectuată de oamenii legii este una impresionantă: 8 tone de frunze de tutun şi 1 tonă de tutun tocat.

”Astăzi, 7 februarie a.c., în urma unor activităţi investigativ-operative, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au depistat în flagrant delict 9 persoane (5 bărbaţi şi 4 femei), în timp ce tocau tutun într-o hală din Popeşti Leordeni, unde era depozitată cantitatea de aproximativ 8 tone de frunze de tutun”, a transmis IPJ Ilfov, citat de news.ro.

Conform comunicatului, fabricanții ilegali de tutun plănuiau să toace întreaga marfă, apoi să o comercializeze pe piața neagră de profil din România:

”Din primele verificări a rezultat faptul că frunzele de tutun ar fi urmat să fie tocate în totalitate, şi, ulterior, comercializate ilegal, pe piaţa din România. Întreaga cantitate de tutun va fi ridicată şi indisponibilizată, pentru continuarea cercetărilor”, au mai transmis poliţitşii.

În ceea ce îi privește pe antreprenorii ilegali, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru  producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare.

Mai multe articole despre:
tutun fabrica ilegala piata neagra tutun IPJ Ilfov