MENIU

Hainele care ar putea rezolva problema poluării cu o soluție extrem de simplă

Majoritatea suntem fani ai cumpărăturilor, mai ales când vine vine vorba de haine, însă poate nu știi dar acestea au un impact negativ asupra mediului. În acest sens, o companie mai puțin cunoscută a creat un tricou biodegradabil. Ce înseamnă mai exact asta?

Ei bine, dacă te-ai plictisit de acesta sau s-a deteriorat, îl poți arunca pur și simplu în grădină iar tricoul se va transforma în îngrășământ. Ideea tricoului biodegradabil aparține companiei Vollebak, un startup de tech din Londra, care a vrut să găsească o alternativă a hainelor comerciale, care în cea mai mare parte nu pot fi reciclate.

De asemenea, trebuie precizat că faptul că este biodegradabil, nu înseamnă că tricoul se va deteriora mult mai repede decât cele pe care le ai acasă, ci înseamnă că în momentul în care ai îngropat tricoul în pământ, bacteriile, ciupercile și temperatura de acolo îl vor transforma în compost în aproximativ 8-12 săptămâni. Prețul de achiziție este de 110 dolari.

Din ce material este realizat tricoul biodegradabil?

Tricoul despre care vorbim este realizat dintr-un material bazat pe plante, iar imprimeul este făcut cu o vopsea derivată din alge. Astfel, în momentul în care te-ai plictisit de respectiva piesă vestimentară, în loc să o arunci la gunoi o poți arunca în natură, asigurând astfel o doză de îngrășământ pentru plante.

Mai exact, tricoul prietenos cu mediul este realizat din materiale colectate într-o manieră sustenabilă, precum eucalipt, fag și molid. „Materialele lemnoase sunt tocate mărunt până ajung să poată fi transformate într-un fir textil. Cerneala este obținută din alge pe care creatorii tricoului o dezvoltă într-un bioreactor. Culoarea algelor este influențată de expunerea la soare, iar evoluția pigmentului este folosită ca un argument pentru a atrage atenția asupra faptului că două tricouri produse de ei nu pot fi la fel", potrivit explicațiilor de pe site-ul producătorului. Tu ai purta un astfel de tricou pentru a proteja mediul?

Sursa

Mai multe articole despre:
bacterii îngrăşământ tricou biodegradabil