MENIU

Haina de vulpe argintie a Elenei Ceaușescu a fost cumpărată de Romina Gingașu. Soția lui Piero Ferrari a negociat la sânge pentru mult râvnitul articol vestimentar

Romina Gingașu și Piero Ferrari. Foto: Profimedia

Haina de vulpe argintie a Elenei Ceaușescu, un simbol al eleganței și rafinamentului din perioada comunistă, a fost achiziționată de Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari. Negocierea pentru acest articol vestimentar deosebit s-a transformat într-o veritabilă bătălie de voință, fiecare detaliu contează în dorința de a obține un bun atât de râvnit, ce poartă cu sine nu doar valoare materială, ci și o poveste plină de istorie și simbolism.

Românca Romina Gingașu a realizat recent o achiziție deosebită, intrând în posesia unei blăni de vulpe argintie care, în trecut, a fost proprietatea soției lui Nicolae Ceaușescu, Elena Ceaușescu. Această haină emblematică, ce poartă cu sine amprenta unei epoci tumultoase, a ajuns în mâinile sale după un zbor cu private jet-ul din Italia în România, evidențiind nu doar pasiunea sa pentru modă, dar și dedicarea față de bijuteriile vestimentare cu istorie.

Haina are o istorie fascinantă, provenind de la o fermă din județul Mureș, care s-a deschis în anul 1950. Cu un design elegant, această haină de vulpe argintie a fost creată și cusută special pentru soția președintelui, conferindu-i astfel un statut special.

În martie 2014, haina a fost scoasă la licitație în București, atrăgând atenția pasionaților de modă și colecționari, prețul de început fiind de 1000 de euro.

Fructul la modă de care ar trebui să ne ferim. Mihaela Bilic: „Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie”

Recent, Romina Gingașu a decis să revină în țară, zburând din Italia cu un avion privat pentru a-și ridica noua blană de vulpe, o alegere care reflectă nu doar rafinamentul său, ci și legătura cu tradiția și istoria modei românești. 

”Mi-am dorit un articol din colecția familiei Ceaușescu, mai ales un articol de damă, și l-am cunoscut recent pe cel care a achiziționat-o în 2014 în urma faimoasei licitații. Am considerat că este bine ca acest obiect să aparţină unei persoane de cetățenie română şi am negociat cu proprietarul care este de origine israeliană, cu condiţia ca eu sa nu o înstrăinez niciodată. Sunt foarte fericită, este o piesă cu istorie”, a dezvăluit Romina Gingașu, în exclusivitate pentru cancan.ro.

Romina Gingașu (31 de ani), și soțul ei, Piero Ferrari, (78 de ani), cu o avere de peste 6 miliarde de dolari, au fost în București la începutul acestui an pentru a participa la premiera filmului „Ferrari”, care prezintă viața lui Enzo Ferrari.

Gigi Becali a cumpărat 30 de hectare în Africa - Ce investiții face patronul FCSB pe continentul negru