MENIU

"Guvernul va da OUG joi dacă Dragnea găsește pe cineva să semneze"

Dancila si Dragnea nu-l găsesc pe acarul Păun

"Dacă Liviu Dragnea va găsi pe cineva să semneze până joi actul normativ, cu siguranță Guvernul va da atunci cu OUG pe amnistie și grațiere", atrage atenția jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

Pe moment, ordonanța grațierii și amnistiei pare eșuată, dar nu există nicio garanție că încercarea nu se va repetă cât de curând, este de părere jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

"Dacă Liviu Dragnea va găsi pe cineva să semneze până joi actul normativ, cu siguranță Guvernul va da atunci cu OUG pe amnistie și grațiere", a declarat Dogioiu la Realitatea TV.

Potrivit acesteia, "în Ministerul Justiției toată lumea și-a pus piciorul în ghips". Primul care s-a opus adoptării a fost ministrul Justiției. Toader și-a delegat atribuțiile secretarului de stat Mariana Moț, susținută de PSD.

"Luni dimineață se știa că dna Moț a pregătit ordonanța și totul merge întins. Dar se pare că la un moment dat și dna Moț, de profesie judecător, a realizat dimensiunea grozăviei și a intrat brusc în concediu, pentru că i s-ar fi îmbolnăvit cineva în familie. Au fost eforturi disperate mai ales din partea lui Liviu Dragnea, a Olgutei Vasilescu și a condamnatului în prima instanță Darius Valcov, unul dintre cei care ar fi trebuit să beneficieze de efectele OUG, dar nimeni din Ministerul Justiției nu a fost dispus să pună semnătura pe amnistie și grațiere", a explicat Dogioiu pe ziare.com.

Asta nu înseamnă însă că planul este abandonat, este de părere jurnalista: "Mă tem că mai devreme sau mai târziu, ordonanța nu va putea fi oprită, așa cum nu va putea fi oprită nici măcelărirea Legilor Justiției și a Codurilor Penale, iar de aici ieșirea României din lumea civilizată, măcar de facto dacă nu cumva și de jure, până la urmă".