MENIU

Guvernul României stabilește noi reglementări privind migrația

Grupul de coordonare a implementării Strategiei naționale privind imigrația va fi completat noi membri. Aceştia vor fi reprezentanţi ai mai multor instituţii: Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Transporturilor, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Guvernul României a aprobat miercuri, 9 septembrie, printr-o Hotărâre, completarea componenței actuale a Grupului de coordonare a implementării Strategiei naționale privind imigrația.

Aşadar, în structura actuală a Grupului vor fi cooptați și reprezentanți din partea următoarelor instituții: Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Transporturilor, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, se precizează într-un comunicat remis Realitatea.NET.

Totodată, actul normativ stabileşte reguli privind desfăşurarea reuniunilor Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia în cazul în care apar situaţii de criză.

Printre atribuţiile secretariatului tehnic al Grupului se numără elaborarea Planului integrat de acțiune pentru gestionarea crizei în domeniul imigrației, precum și monitorizarea permanentă pe timpul crizei și întocmirea periodică a informărilor privind situația operativă.

Planul integrat de acțiune va fi aprobat mai întâi de cconducătorii ministerelor și instituțiilor publice autonome în sarcina cărora cad activitățile specifice stabilite în cuprinsul Planului, mai precizează sursa citată.