MENIU

Guvernul face angajări la ANSVSA, pentru controlori în vămi. Unde se scot la concurs posturile

 Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face zeci de angajări pentru punctele de control din vămi, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Suplimentarea personalului, a explicat acesta, este impusă în contextul sporirii activității, ca urmare a conflictului din Ucraina. 

Posturile vor fi distribuite la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, Republica Moldova, Serbia, astfel: Halmeu (3 posturi), Siret (4 posturi), Vicşani-Dorneşti (3 posturi), Stânca-Costeşti (4 posturi), Sculeni (2 posturi), Albiţa (2 posturi), Constanţa (1 post), Aeroportul Internaţional Henri-Coandă Bucureşti (1 post), Moraviţa (1 post), Galaţi (1 post), Isaccea (2 posturi), Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj Napoca (1 post).
 
Cele 25 de posturi aferente direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene care au în structură posturile de inspecţie la frontieră sunt necesare efectuării activităţilor de control oficial ale ANSVSA, în vederea gestionării în mod corespunzător a volumului mare de activitate la frontieră ca urmare a crizei din Ucraina, a precizat Cărbunaru.