MENIU

Guvernul Cîțu, amenințat cu moțiunea de cenzură de Marcel Ciolacu: „Parlamentul nu mai reprezintă voința poporului”. Ce spune despre o guvernare PSD-AUR 

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în actuala sesiune parlamentară pentru că, la trei luni de la alegeri, Legislativul „nu mai reprezintă voinţa poporului". Președintele social-democraților a mai anunțat că nu exclude alegerile anticipate și nu a respins categoric o eventuală guvernare alături de cei de la AUR, proaspăt intrați în rânduirle parlamentarilor.

 

Marcel Ciolacu a anunțat că „vom încerca să strângem cât mai multe semnături. Ar fi o premieră în politica românească, după şase luni de la alegeri, să pice un guvern. De obicei pică la sfârşitul mandatului, dar începe să se creeze o masă critică. De la fiecare moţiune simplă depusă pe fiecare ministru, se strâng mai multe voturi, când vine votul final”.

Marcel Ciolacu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat o posibilă viitoare guvernare alături de reprezentanții de la AUR.

„Dacă ne-am fi dorit acest lucru, am fi putut să forţăm. Majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi. Dacă ne-am fi dorit de la început, am fi făcut anumite demersuri, să încercăm crearea acestei majorităţi. Nu am încercat acest lucru", a spus Ciolacu, dar „eu mi-aş dori să ajungem la putere după ce negociem cu viitorii parteneri un program de guvernare şi priorităţile în care trebuie să se încadreze România şi un Guvern normal”.

Liderul PSD a anunțat că nu ar exclude niște alegeri anticipate, pentru că, „dacă mâine ar fi alegeri, Parlamentul ar avea cu totul şi cu totul altă structură".

"După 90 de zile de la alegeri îl anunţ pe domnul preşedinte Klaus Iohannis că în acest moment Parlamentul nu mai reprezintă voinţa poporului", a mai precizat preşedintele PSD, duminică, într-un interviu acordat la un post de televiziune, potrivit Agerpres.