MENIU

Guvernul cere întâlnire de urgență cu șeful BNR

<p>Mugur Isarescu</p>

Creşterea puternică a preţurilor bagă autorităţile în şedinţă. Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici au anunţat că vor avea o întâlnire de urgenţă cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici au anunţat luni că vor avea o întâlnire de urgenţă cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. Asta, în contextul în care inflaţia a ajuns la 4,3 la sută în luna ianuarie, cel mai mare nivel din ultimii cinci ani.

"Vom discuta și despre inflație, politica fiscală la Guvern, politica monetară e legată de BNR cred că putem ține lucrurile sub control. Voi avea o discuție cu domnul guvernator", a declarat luni dimineață Viorica Dăncilă.

Și ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a spus că va exista o discuție cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cel mai probabil săptămâna viitoare:

"Este un aspect care trebuie să fie luat în calcul, nu stau la bază doar factorii interni la această creștere a inflației. Vom avea o discuție cu guvernatorul BNR pentru a vedea care sunt acțiunile comune ca lucrurile să fie într-o logică normală, probabil va fi săptămâna viitoare", a explicat Teodorovici.

Consilierul de strtegie al guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat recent că politica monetară nu a împins inflaţia în sus, ci a temperat-o, însă inflaţia îşi trăieşte „viaţa ei proprie".

"Dacă inflaţia, în România acestui timp, nu mai are cauze monetare, şi e cert că nu mai are, înseamnă că mişcarea preţurilor a primit impulsuri fără vreo legătură cu Banca Naţională: scumpirile la carburanţi, energie electrică, energie termică şi alte preţuri administrate", a explicat Vasilescu.

 
Mai multe articole despre:
BNR inflaţie