MENIU

Guvernatorul statului Tennessee cere decretarea stării de urgență după explozia care a avut loc de Crăciun

Explozie în SUA. Foto: captură NewsChannel5

Anchetatorii au continuat și sâmbătă cercetările în Nashville privind explozia unei rulote în ziua de Crăciun. Guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a solicitat Casei Albe să impună starea de urgență din cauza pagubelor însemnate. Deflagraţia a devastat o parte dintr-o arteră comercială în centrul istoric al oraşului, capitala muzicii country, dar, până acum, nu au fost confirmate victime.

În explozie au fost răniți trei oameni, însă nu grav. La locul deflagrației, au fost găsite însă ţesuturi umane. Într-o conferință de presă susținută sâmbătă, şeful poliţiei din Nashville, John Drake, a precizat că ar putea fi vorba de rămăşiţe umane.

Ancheta a fost încredinţată poliţiei federale şi Agenţiei federale specializate în arme şi explozivi. Deocamdată, anchetatorii nu au stabilit dacă în rulotă se afla cineva în momentul exploziei. 

”Dimineaţa aceasta am făcut un tur al zonei unde a avut loc explozia. Pagubele sunt şocante şi este un miracol că niciun locuitor nu a fost ucis”, a scris și guvernatorul Bill Lee pe Facebook.

În urma pagubelor, guvernatorul a solicitat Casei Albe, într-o scrisoare, să impună starea de urgență în acest stat, potrivit Reuters. Cel puţin 41 de magazine au fost avariate, ”multe dintre aceste clădiri sunt istorice, iar altele trebuie să fie examinate de ingineri pentru a verifica integritatea lor structurală şi siguranţa lor”, a explicat oficialul în scrisoarea adresată Președintelui în exercițiu, Donald Trump.

Rulota era parcată în faţa unei clădiri a companiei de telefonie AT&T și, în urma exploziei, au fost avariate instalaţiile, lucru care a perturbat telecomunicaţiile în Tennessee şi în unele regiuni ale statelor Alabama şi Kentucky. Mai multe detalii din ziua deflagrației și imagini sunt disponibile AICI

Mai multe articole despre:
explozie sua craciun nashville stare de urgenta