MENIU

Guvernatorul Deltei, demis de premier deoarece a ales să candideze la alegerile locale

"Un fleac, m-au ciuruit. Sunt PSD-ist. Nu e panică, Man" este reacţia fostului Guvernator al Deltei Dunării, Lucian Simion. Acesta a fost demis ieri, de premierul Dacian Cioloş, deoarece Simion a ales să candideze la alegerile locale. 

Guvernul actual, consecvent principiului neutralităţii politice, consideră că orice demnitar care doreşte să se implice în viaţa politică o poate face doar în afara funcţiei publice pe care o deţine," este explicaţia oferită de Guvern printr-un comunicat de presă. De asemenea, Guvernul a anunţat că hotărârea a fost publicată încă de vineri în Monitorul Oficial, iar Lucian Simion a fost informat înainte.

Lucian Simion nu s-a lăsat mai prejos şi a reacţionat pe propriul site.

"Consider că am deranjat prea mult cu faptul că am fost prea insistent în ultima perioadă când am cerut ca proiectele aflate în derulare la ARBDD să aibă mai multă susţinere," scrie Simion, "sau poate am fost prea obraznic atunci când am îndrăznit să accept să candidez pentru funcţia de primar al municipiului Tulcea din partea PSD," spune acesta încheindu-şi optimist mesajul: "Aşa după cum vorbesc tinerii de pe strada mea. Sunt PSD-ist. M-au ciuruit. Nu e panică, Man...!."

Guvernul precizează că interimatul va fi susţinut de Grigore Baboianu, coordonatorul Unității de management de proiecte. Acesta a mai îndeplinit funcţia de guvernator al Deltei, din 2009 până în martie 2012.