MENIU

Guvernanții caută soluții în caz de CUTREMUR MAJOR: ședință de URGENȚĂ la Palatul Victoria

Întâlnire de gradul zero la Guvern după cutremurele devastatoare! Miniștrii cheie caută soluții în caz de cutremur major. Asta în contextul în care zona Olteniei a fost zguduită în ultimele zile de peste 700 de cutremure. Pe de altă parte și Ministerul Educației face publică lista școlilor care se pot prăbuși în cazul unui seism puternic.

Ultimul raport arată că, în România, există 118 unități de învățământ care s-ar putea prăbuși în cazulunui cutremur mai puternic. Autoritățile trag însă un semnal de alarmă și spun că ar putea exista mult mai multe astfel de clădiri. 

În acest context, premierul Nicolae-Ionel Ciucă participă, marți, la prima reuniune a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic. Autoritățile caută, astfel, soluții în cazul producerii unui cutremur mai puternic în țara noastră.

Totil în contextul în care România a fost lovită în ultimele zile de cutremure. În zona Olteniei au fost înregistrate 700 de mișcări seismice, iar viața oamenilor este pusă în pericol din cauza acestor clădiri cu risc seismic.

Tot astăzi, Ministerul Educației este așteptat să anunțe noua listă oficială cu unitățile de învățământ care se pot prăbuși în  cazul unui seism mai puternic. 

La aceste lucrări vor participa mai multe ministere, printre care și Ministerul Educației, Sănătății, Transporturilor, al Culturii, dar și MAI.