MENIU

GUVERN PONTA 3 scade valoarea salariului minim pe economie cu 100 de lei

<p>GUVERN PONTA 3 scade valoarea salariului minim pe economie cu 100 de lei</p>

GUVERN PONTA 3. Limita maximă până la care ar urma să crească, în etape, până în 2016 salariul minim este în programul noului Guvern mai mică decât limita superioară asumată de Guvernul USL în decembrie 2012, fiind calculată acum la 1.100 lei, faţă de ţinta de 1.200 lei fixată atunci pentru acelai interval.

GUVERN PONTA 3. Promisiunile Guvernului Ponta III sunt mai modeste decât cele ale Guvernului USL.

Vechiul program de guvernare promitea că salariul minim va ajunge la 1.200 de lei până în 2016. În noul program, ţinta este de 1.100 de lei.

Măsurile date ca sigure în fostul program de guvernare, asumat de USL în decembrie 2012, sunt puse sub semnul întrebării de Guvernul Ponta III. Astfel, contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse pentru angajatori cu cinci puncte procentuale.

"DACĂ VA PERMITE CADRUL FISCAL BUGETAR". Aceeaşi menţiune apare şi în privinţa neimpozitării profitului reinvestit, reducerii TVA la 19% şi în privinţa introducerii cotei diferenţiate de impozitare a veniturilor, de 8, 12, respectiv 16%.

Noul program de guvernare promite introducerea celui de-al patrulea pilon de pensii - cel ocupaţional. Acesta se va baza pe specificul unor profesii sau domenii de activitate. Guvernul consideră că astfel sunt eliminate nedreptăţile create beneficiarilor pensiilor speciale de noua lege a pensiilor.

GUVERN PONTA 3.a introdus în programul său de guvernare şi promisiuni noi pentru minorităţi. Astfel, se obligă să dea, legal, posibilitatea autorităţilor locale "de a arbora numai pe instituţiile proprii, şi numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene, a steagurilor unităţilor administrative-teritoriale pe care acestea le reprezintă".

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe noul program marţi, în faţa camerelor reunite ale Parlamentului. Opoziţia a anunţat deja că va depune moţiune de cenzură.

Mai multe articole despre:
salariu minim pe economie guvern Ponta 3